Почетна / Кошарка / Супер лига

Звезда преко ФМП-а до трипле круне и 22. титуле шампиона

Црвено-бели су ове сезоне освојили АБА лигу, Куп Радивоја Кораћа и Супер лигу Србије
ФОТО: И. Веселинов

После победе у петак 110:71 и вођства 1:0 у финалној серији, Црвена звезда је вечерас у Железнику имала меч лопту против ФМП-а и искористила је, победила је 71:59 (15:9, 19:22, 25:14, 12:14) за 2:0 у финалној серији и нову титулу.

То је 22. шампионска круна за црвено-беле, а седма у низу. Партизан је освојио 21.

Ове сезоне клуб са Малог Калемегдана је дошао до трипле круне - освојио је Куп Радивоја Кораћа, АБА лигу и Супер лигу Србије.

Пред 3.212 навијача у Железнику неизвесност је потрајала до другог полувремена и треће четвртине коју су црвено-бели добили двоцифреном разликом, коју су лако очували до краја.

Код ФМП-а Радоњић 14, Неранџић и Степановић по 11 поена.

У Звезди Никола Ивановић најбољи на терену 21 поен, 6 скокова и 5 асистенција.

Никола Калинић 12 поена, 3 скока и 5 асистенција, Кузмић 9, Марковић 8, Лазић 7 поена.

МВП признање отишло је у руке плеја Звезде Николе Ивановића, најбољег појединца другог меча.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Jedini koji su sami sebe preskocili.Neverovatno.Cudo fizike.
nemam pojma
Utakmica sa samim sobom. čović je sve doveo do apsurda. Pravilna odluka da se taj železnički kup ne igra.
Kramer protiv Kramera
A koji fmp je dobio?
@Kramer protiv Kramera
Onaj koji vas je razbio u Kup Koraca, koj je uzeo finale ABA lige i isti zbog kojeg ste se uk.kili da igrate F4 Super ligu Srbije
Realan
Ova titula se ne važi! Zvezda je osvojila igrajuci samo sa tri kluba, a minimum je cetiri kluba. Plus Partizan nije igrao. Za 10 godina ce grobari takve komentare pisati.
@Cisko Kid@Pigeon@oni se ne stide nicega
Sta nije posteno u slucaju Super lige Srbije? Odigrala Zvezda polufinale u 3 utakmice, pobedila 2-1 , odigrali finale u dve utakmice i dobila 2-0. To sto ste je partizan istupio i nije igrao to je samo vas licni problem. Kad ste toliki borci protiv huligana sto niste bojkotovali 5-tu utakmicu finala ABA lige? Nadali ste se da ce te dobiti, ali ste se malo za..bali. Niste se zalil na sudjenje , a zasto bi se zalili...ispraznjena hala i doigravanje cetvrtinu i po bez publike. Ne pije vam vodu sve ovo sto pisete, omalovazavate tudji uspeh, a svoj neuspeh prikrivate kritikom suparnika. Imali ste odlican tim ove godine, jos boljeg trenera ali nije islo. Zelim vam srecu iduce godine u Euroligu, a sami igraci ce osetiti kako je tesko igrati u duplom terminu EU ligu utorak-petak i plus nedelja ABA liga.
Pigeon
Pa, realno, da su i oni odbili da igraju, da su prozvali huligane, onda bi nesto mozda, kazem mozda, doprlo i do tih problematicnih navijaca, mozda bi dalo pomeka ka nekoj boljoj atmosferi...ali, oni u stvari najbolje bitisu bas u mulju, u blatu, oni tu atmosferu neguju, podrivaju, odrzavaju i zasto bi se onda trudili da se nesto ispravi u srpskoj kosarci koja je bas na nizbrdici...
Прикажи још одговора
Rafajlo
1945.g. CZ je bila i prvak Srbije , Vojvodina i dela Kosova... I to ubrojte.
Komedija sa vama
Pa zasto bi se oprastali dugovi ugasenom klubu, da li ste vi svesni sta pricate?
@Rafajlo
To nema veze sa ovim klubom i ovom zvezdom. Ta je ugasena jer je bankrotirala, pa su joj tako oprostena dugovanja jer ne postoji vise. Ova je osnovana pre neku godinu, nema veze sa dugovanjima te prave CZ, ali zato nema pravo ni da nasledi njihove trofeje. Moze samo da zakonito nasledi trofeje FMP, posto je to isti taj klub, koji je promenio ime samo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.