Почетна / Кошарка / Широм планете

Ђорђевић о могућности да се игра под отвореним небом, Михајловићевој борби...

Баскет и кошарка су два потпуно различита спорта - каже бивши селектор Орлова
ФОТО: И. Веселинов

Тренер Вирутса из Болоње је за Радио Раи причао о Синиши Михајловићу, актуелној ситуацији у европској и италијанској кошарци као и о тренерском послу.

Док чека расплет у Еврокупу, пошто његов Виртус нема шта да ради у Палаканестру који је окончан без победника, Александар Ђорђевић се "дружи" са медијима.

Бивши селектор Србије неисцрпна је инспирација за посленике седме силе, између осталих и РАИ.

Причао је и о Синиши Михајловићу:

- Пријатељи смо више од 30 година. Показао је снагу, као и његова породица, ове године је урадио нешто битно. Желим му да тако настави. Његова снага и његова храброст су нама били познати али сада цео свет то зна. Желим му да настави, чак и са професионалне стране ради одличне ствари са Болоњом.

Наравно, и кошарка је била тема:

- Сви пратимо НБА, најјачу лигу на свету, али имамо много страсти и квалитета у Италији, посебно ове године. Бројеви су јасни и побољшавају се и у смислу публике и новца. Интерес за Серију А се повећао и резултат је доброг рада и људи који раде у кошарци. После мрака долази светло и морамо да будемо оптимистични по питнају будућности.

О идеји да се кошарка врати под отворено небо негативно се изјаснио.

- То није могуће из много разлога, пре свега због врућине и ризика од повреда. Када играте напољу ризик од повреде је много већи. Ја сам против такве одлуке. Ако је у питању баскет меч 3 на 3 то је у реду, али то је сасвим другачији спорт него наш. Игра се на посебној подлози, дизајнираној за тај спорт и по посебним правилима. Када имате 5 на 5 то је сасвим другачије.

Говорио је и шта је то што га стално тера напред.

- Никад не треба бити задовољан. Када сам имао 18 година после једне утакмице у којој сам дао 20 поена, дошао сам кући пун гаса и уместо што ме је отац хвалио, одмах ме је спустио на земљу. Излистао ми је све ствари које нисам урадио како треба. Због тога сам веома захтеван према себи, то је понашање људи који знају шта значи победа. Никада не можеш да будеш задовољан.

О одлуци да се прекине првенство италије и да убудуће има 18 екипа:

- Не желим да стварам било какву непожељну причу око одлука која су донела одговарајућа тела. Прихватам одлуку и покушаћу да се са својим тимом прилагодим томе. Паран број тимова је прави број за такмичење. Видећемо какве ће бити последице те одлуке нешто касније. Није још јасно да ли ће свих 18 бити регистровано, мислим да постоји рок до 15. јуна, тад ћемо видети да ли ће сви бити спремни да учествују. То је предлог и као таквог ка треба и схватити.

О тренутном стању у европској кошарци:

- Тимови из Француске су поручили да одустају од Лиге шампиона. То је становиште КС Француске. Нација са толико медаља, историјски значајних имена и шампиона, која је донела кући бронзу са последњег СП. Избор који ставља на прво место квалитет уместо да сви буду погубљени у превише континенталних такмичења..

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.