Почетна / Кошарка / Широм планете

Сале Ђорђевић из Италије шаље поруку Србији: Чувајте друге од себе

Дисциплина је најважнија, останите код куће • Можете пренети вирус, а да не знате да сте заражени
ФОТО: И. Веселинов

Вести из Италије, жаришта корона вируса на Старом континенту су апокалиптична, рецимо у једном дану умрло 793 људи, слике из Бергама одакле се војним камионима превозе преминули у друге градове јер на локалним гробљима више нема места - још више су узнемирујуће.

Немачка канцеларка Ангела Меркел каже да од Другог светског рата ситуација није била гора, други помињу 1918. годину и шпанску грозницу.

И у Србији је број заражених све већи...готово да и нема места земљиног шара којег Ковид 19 није посетио...

Зовем Александра Ђорђевића, бившег селектора Србије и тренера Виртуса, којем је адреса и радно место у Болоњи, са њим у клубу су и Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Николић, помоћни тренер Горан Бједов, кондициони Младен Михаиловић, права српска колонија у регији Емилија Ромања, која се граничи са Ломбардијом, где је жариште инфекције.

Ђорђевић одавно носи надимак Сале национале зарађен због играчких достигнућа, али и због тога што је још као дечак, а знамо се безмало 40 година, показивао особине вође, лидера како се каже у свету спорта. Умео је увек јасно да каже оно што мисли...

Пре свих питања је породица...

Супруга и једна кћерка су још пре месец дана из Милана дошле код мене у Болоњу, док се друга кћерка из Мадрида где је била на студијама пре десетак дана вратила у Београд. Сви смо добро... – испричао је Ђорђевић.

Дисциплина је очито најважнија.

И те како, упутства морају да се поштују. Седите људи код куће. Информисање је такође веома важно, да се грађанима приближи озбиљност ситуације. Да схвате да је противник тежак...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 23. март. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Znatizeljan
Sale brate,ti ovde apelujes i pricas ono sto svi savetuju,da se sedi kod kuce,da se ne izlazi...Istovremeno,u trenutnom zaristu zaraze se klub koji treniras ubi od treninga,kao da pandemija ne postoji. Cemu da verujemo,tvojim recima ili tvom delu?
Ranko
Sale, zelim ti dobro zdravlje kao i tvojoj porodici. Ono sto si ti uradio za Partizan, nikada se ne zaboravlja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.