Почетна / Кошарка / Широм планете

Мицић је шампион, Ефесу титула после десет година

На крилима невероватног Шејна Ларкина, као и још једном сјајног Василија Мицића, Ефес је у мајсторици финала победио Фенербахче и пригрлио трофеј
ФОТО: anadoluefessk.org, EPA/ALEJANDRO GARCIA

Први пут у последњих десет година, 14. пут у историји клуба, Ефес је постао шампион Турске.

На крилима невероватног Шејна Ларкина, као и још једном сјајног Василија Мицића, Ефес је у мајсторици финала победио Фенербахче и пригрлио трофеј.

Мицићев тим је ривала почео да ломи већ у другом периоду, да би се у последњи период ушло са 11 поена предности за домаћина – 69:58. Све што је имао, Фенер је очигледно оставио у четвртом мечу, када је успео да одведе серију у шести меч. Али, данак повредама је био превелики, снаге да се врате у овај меч, Обрадовићеви изабраници нису имали. Морали су да предају пехар градском ривалу.

На овај начин Ефес је заокружио једну од најуспешнијих сезона у историји клуба – пошто су после пласмана у финале фајнал-фора Евролиге, успели да освоје и титулу у Турској.

Финале плеј-офа (мајсторица): Ефес – Фенербахче 89:74 (4-3).

Ефес: Мицић 20 (10-8, 4-0, 4-4, 3 ск, 4 ас, 4 ил за 36 мин), Ларкин 38 (13-13 пенали, 4 ас).

Фенербахче: Калинић 19 (11-8, 2-1, 3 ск, 3 ас, 3 ил за 38 мин), Гудурић 11 (2-0, 7-3, 2-2, 3 ск, 1 ас 1 ил, 1 ул за 23 мин), Слукас 21 (4 ск, 6 ас).

Пeшић и Барса без титуле, Реал 35. пут на трону

После два драматична меча завршена са поен разлике и скора 2:1 за Мадриђане у Барселони се играо четврти меч финалне серије АЦБ лиге. Реал је победио 74:68, у серији укупно 3:1 и 35. пут постао шампион Шпаније, уједно одбранивши трон.

Реал је у последњих пет сезона дошао до четврте круне док Барселона тренера Светислава Пешића пости пола деценије.

МВП финалне серије је плејмејкер Реала Факундо Кампацо.

Што се тиче Каријеве судбине на трону Каталонаца она је...

- Имам понуду да продужим уговор на још две године - рекао је Пешић после меча.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Bravo!
Željko Pavlović
Užas!
los penzos 47
Žoc,soriška!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.