Почетна / Кошарка / Широм планете

Бивши центар Партизана Нејтан Џаваи једва чека Светско првенство

Аустралијанац који је пре девет година бранио боје Партизана верује да ће његова репрезентација у Кини бити тврд орах и највећим фаворитима
ФОТО: ФИБА

Нејтан Џаваи, буцкасти центар који је пре девет година бранио је боје Партизана, радује се што ће ове јесени бити у прилици да игра на СП у Кини. Џаваи истиче да му је једно од најлепших искустава у каријери оно са претходног Мондијала у Шпанији.

- Играти против најбољих тимова и играча планете, док истовремено репрезентујеш своју земљу је доживљај који не може да се пореди са било чиме – наглашава центар Озија.

Аустралија је већ обезбедила пласман, али како Џаваи каже то не значи да ће у последњем прозору бити само „туристи”.

- Желимо да остваримо најбољи могући резулатат и да младим играчима омогућимо да стекну искуство – каже Џаваи, пред гостовања Казахстану и Ирану.

Уверен је да Аустралија може да оствари запажен резутат у Кини.

- Можемо да саставимо конкурентан и талентован тим. Имамо ветеране попут Богута, Милса и Делаведове који могу да дају значајан допринос, али и младих лавова као што су Тон Мејкер и Бен Симонс.

Истиче да ће селектор бити на слатким мукама, јер има велики број одличних кандидата.

- Свакоме на Светском првенству биће тешко да нас победи. Сви желимо да покажемо да смо међу најбољим тимовима света, сви вредно радимо да ставимо Аустралију на највише могуће место на кошаркашкој мапи планете – поручио је Џаваи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.