Почетна / Кошарка / Широм планете

ХРВАТИ ПРЕД КОЛАПСОМ - Анзуловић: Тактички смо били спремни, али не и физички

Хрватска је са два пораза, од Литваније и Пољске, своје изгледе за пласман на Светско првенство 2019. године свела на минимум
ФОТО: fiba.com

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Дражен Анзуловић рекао је данас да је његова екипа тактички била спремна за утакмице против Литваније и Пољске, али да физички није била спремна да издржи захтеве тих мечева.

Хрватска је са два пораза, од Литваније и Пољске, своје изгледе за пласман на Светско првенство 2019. године свела на минимум.

- Сви смо разочарани како су се завршиле те две утакмице. Нисмо то очекивали. Ја ћу као тренер преузети сву одговорност коју може преузети тренер - рекао је Анзуловић на конференцији за новинаре, преноси Хина.

Он је додао да би мењао "нешто у припреми и у ономе што је претходило" тим утакмицама.

- Након свих анализа које сам урадио са својим стручним штабом рећи ћу вам - мислим да смо промашили у селекцији за два играча. Друго, а то је кључна ствар - физичка припремљеност екипе. То је сегмент који је био одлучујући, најважнији за оно што следи, а то је тактичка припрема. У тактичкој припреми у глобалу не бих мењао ништа, можда детаље. Тактички смо били припремљени за све захтеве. Оно што се догађало на паркету је последица онога што сам већ рекао.

Иако је рекао да би променио селекцију за двојицу играча, Анзуловић није желео да наводи њихова имена.

- Нема смисла да идем с именима. Хомогеност је најбитнија. Нећу данас говорити о именима.

Иако се у обе утакмице чинило да се играчи не воде његовим упуствима, поготово у завршницама, Анзуловић не мисли да је то био играчки бојкот или одраз тактичке недисциплине.

Он се сложио и да однос играча према репрезентацији, као и међусобни односи унутар екипе нису били идеални.

- Припадност и одговорност утиче на пуно ствари. Морамо да покушамо да утичемо на то да поставимо регуле онакве какве производе успех. Однос је приоритетан да би се остварио успех на високом нивоу. Дуго сам већ у репрезентацији и знам који је пут, знам с којима смо се проблемима сусретали.

Анзуловић није конкретно одговорио ни на питање на које ће играче рачунати у следећем периоду, односно хоће ли неки бити отписани.

- Квалитет играча је презентација на паркету. Ту нема дилеме. Учинак на паркету је једино мерило. Ми смо већ у ситуацији да не можемо да рачунамо на пет играча. То ће бити природна селекција. Имаћемо играче које смо покушали да тестирамо кроз лето, кроз кинеску турнеју и кроз У20 репрезентацију. Нико од вас не жели успех хрватске кошаркашке репрезентације више од мене. Имате право на очекивања. Очекивања су нормална, али реалност је можда другачија - закључио је селектор Хрватске.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.