Почетна / Кошарка / Широм планете

Селектор Црне Горе би да води италијански савез

Богдан Тањевић јуче је прославио 70. рођендан и пожелео да буде председник Кошаркашког савеза Италије
ФОТО: Н. Петковић

Иако је Ђани Петрући у децембру изабран на четири године, легендарни стручњак, сада селектор Црне Горе, убеђен је да ће остварити своје амбиције.

- Половину свог живота провео сам у својој домовини, Југославији, а осталих 35 година у Италији, мојој другој кући, иако сам много путовао. Желим да постанем председник Кошаркашког савеза Италије. Испунићу свој циљ. Видећете - поручио је Тањевић.

У богатој каријери Тањевић је био селектор четири репрезентације (пре Црне Горе предводио је Југославију, Италију и Турску), а освајао је шампионску титулу у чак пет држава у којима је радио - Југославији, Италији, Француској, Србији и Црној Гори и Турској.

У каријери је освојио велики број пехара, а најважније су, између осталих, титула првака Европе са Босном 1979, златна медаља са Италијом на Еуробаскету 1999. године, као и сребрна одличја са Југославијом 1981 на ЕП 1981. и Турском 2010. на Светском шампионату.

Кажу да су много већа достигнућа од 13 великих трофеја које је освојио као тренер, то што је препознао и уткао себе у легендарне играче, попут Дејана Бодироге.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.