Почетна / Кошарка / Широм планете

Aлександров у Бремерсхавену до краја сезоне

Немања Александров вратио се у Немачку, дрес турског Газијантепа заменио Бремерсхавеновим
ФОТО: dieeisbaeren.de

Немања Александров (29) је стигао у Ајсбарен Бремерхавен да замени повређеног Евана Смотрица. Уговор је потписан до краја сезоне.

- Спреман сам и задовољан што сам се вратио у Немачку после три године проведене у Олденбургу. Чињеница да познајем тренера Себастијана Мачовског била је један од тасова на ваги да лакше преломим да дођем у Бремерхавен - казао је Немања.

Александров (210цм, 100кг) је до лета играо у немачком Олденбургу, а онда се преселио у турски Газијантеп.

Пре тога је некада највећи таленат српске кошарке наступао за ФМП, Црвену звезду, Олимпију, Скаволини, Пепинстер и Манресу, док је уговор са Олденбургом потписао 2013. године и у њему провео три сезоне.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Владан
Немања је био такав таленат да је био 2003-04 од стране америчких специјализованих сајтова пројектован или као први пик за драфт 2005-те, или у прва три. Међутим, наишле су повреде предњих укрштених лигамената, најпре фебруара 2005-те у мечу са Босном (пауза од годину и по дана), затим и пропуштање целе сезоне 2008-09. И поред те, за динамичне спортове можда и најтеже повреде (утиче негативно на латералне кретње и нагле промене правца трчања) наставио је да се бори и био награђен сасвим пристојном каријером.
Tokyo
Čitam komentare i ne mogu da verujem da niko ne zna za tešku povredu koju je Nemanja Aleksandrov doživeo i koja ga je udaljila od parketa, ugrozivši u jednom trenutku i nastavak njegove karijere. Povreda kolena je u bila u pitanju, a odsustvovao je sve ukupno malo manje od 2 (dve) godine! Ko god da se vraćao posle toliko vremena profesionalnom sportu, zna koliko je to teško. Izostanak povreda je, pored talenta i marljivog rada, jedan od osnovnih preduslova za uspešnu karijeru svakog sportiste. Nemanji čestitam na upornosti i istrajnosti. To može samo onaj ko je istinski zaljubljen u ovaj sport. I zbog toga moj duboki naklon. Uostalom, na kraju će imati sasvim solidnu košarkašku karijeru.
THE COMSAT ANGELS
Nikada on nije bio najveći talenat Srpske košarke.Nikad se nije ni dokazao.U Zvezdi nije imao pojma a u Olimpiji krpio je rupe,ustvari ulazio sa klupe par minuta.Šut nikakav a sve ostalo jadno tako da je postigo mnogo ukarijeri kakav je talenat bio.
Zlatko
Bio je najveći talenat iz generacije '87, odlične predispozicije u to vreme i igrao je ravnopravno kao klinac sa godinu dana starijima u reprezentaciji, Tripkovićem, Tepićem i ostalima.... Tad kada su uzeli zlato generacija 86/87, Aleksandrov je važio za najvećeg potencijala a Miloš nije mnogo igrao pored starijih bekova... jedino je stručni konsultatng Vlado Đurović, nakon svih veličanja Aleksandrova tokom utakmice, rekao: Da, odlične igrače imamo, ali nemojte zaboraviti najveći biser koji sedi na klupi i koji će biti lider reprezentacije u narednim godinama... Tako je i bilo, iz generacije 87 Miloš je najbolji evropski igrač, a ovaj nažalost ne može da igra ni u prvoj ligi Srbije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.