Почетна / Кошарка / Широм планете

Александар Цветковић: Манресу нисам могао да не прихватим

Са клубом сам имао договор да ће ме пустити уколико будем имао добру понуду, каже млади организатор игре
ФОТО: Н. Неговановић

Од како се завршила сезона, у Партизану су знали која петорица сигурно остају. На основу тога, кренули су и у склапање тима за следећу сезону. Тражили одређене играче, на одређеним позицијама.

Не месту плејмејкера нам је потребан играч који је физички другачији од Цветковића – рекао је недавно у једном интервјуу, Александар Џикић, тренер црно-белих…

Међутим, испоставило се да ће двадесетак дана пре старта припрема, Џикић морати да тражи, не једног, већ двојицу организатора игре. Александар Цветковић, један од те „сигурне” петорице, потписао је уговор са шпанским прволигашем – Манресом.

Тамо ће му друштво правити Петар Аранитовић, који је недавно потписао уговор са истим клубом.

И ја сам мислио да ћу остати, али дошао је позив Манресе, размислио сам и прихватио. Џикић зна толико играча, сигуран сам да ће наћи решење и на тој позицији. Партизану од срца желим све најбоље – причао нам је Цветковић, гласом у коме су се мешала осећања. 

Иако је овакав расплет ситуације изненадио многе, испоставило се и да није био тако изненађујући. Цветковић је објаснио:

Договорили смо се да ће ме пустити ако будем имао добру понуду. Појавила се ова из Манресе и оберучке сам је прихватио. Ипак је АЦБ лига најјаче такмичење у Европи, велики изазов за сваког играча. Хвала свим људима у клубу, као и тренеру Џикићу што су ми изашли у сусрет и пустили ме да одем.

Цветковић је у Хумску дошао на почетку прошле сезоне и био један од најбољих играча црно-белих у веома турбулентној сезони.

Партизан ми је пружио руку када ми је било тешко – наставио је причу Цветковић.

Нисам имао клуб, претходне сезоне у МЗТ-у више нисам играо него што јесам, током лета сам покушао и у Валенсији... Вратио се кући без самопоуздања, стварно сам био у доста у тешкој ситуацији. Онда ме позвао Петар Божић и велико му хвала на томе. После тога је дошао Џиле...

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Navikli smo na to da mi pruzamo ruku, a onda nas za nju ujedu...Tako smo i Novici vec dva puta, a mislim da ce sada po treci put da nas ujede...Ali, prosto vam bilo, Partizan je institucija, a vi ili ostavite neki trag ili vas zaboravimo da ste ikada bili njen deo...
dali
steta<mogo si jos trpeti g.zenje
oko
Hvala,hvala,hvala, ona jedna trojka protiv skupljača perja.....
Kikivoje
Srecno majstore! Hvala na pomoci u najtezoj sezoni u istoriji najslavnijeg kluba sa Balkana.
Bradilko
i šire......
Igokeja bg
Trulez od igraca!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.