Почетна / Кошарка / Широм планете

Из Звезде у велики ЦСКА: Дејан Давидовац нови Армејац, руски медији открили и плату

Финансијски детаљи уговора нису саопштени, али руски медији наводе да би српски репрезентативац могао да у новом клубу има годишњу зараду од 800.000 евра
ФОТО: Твитер/КК ЦСКА

Досадашњи кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац потписао је једногодишњи уговор са ЦСКА уз могућност продужења на још једну сезону, саопштио је московски клуб.

Финансијски детаљи уговора нису саопштени, али руски медији наводе да би српски репрезентативац могао да у новом клубу има годишњу зараду од 800.000 евра.

Интересовање за кошаркаша Црвене звезде показао је и минхенски Бајерн, али се Давидовац одлучио за ЦСКА, који наредне сезоне неће играти у Евролиги.

Давидовац (27) је у претходних пет сезона одиграо 109 утакмица у Евролиги, а просечно је постизао 6,2 поена и имао је 2,8 скокова и 1,1 асистенцију по мечу.

Он је члан Црвене звезде од 2015. године, а две сезоне је провео на позајмици у ФМП-у. Са „црвено-белима“ освојио је 10 трофеја. Пре Црвене звезде играо је за Вршац и Пролетер.

- Веома сам узбуђен што ћу се придружити легендарном клубу. Никада нисам играо ван Србије и срећан сам што ће мој први корак у иностранству бити у тиму са таквом репутацијом као што је ЦСКА. Велика ми је част да наставим српску историју у ЦСКА, после имена као што су Ивковић, Крстић, Теодосић. Желим да наредне сезоне вратим трофеј ВТБ лиге у ЦСКА - рекао је Давидовац за званични сајт руског клуба.

ЦСКА наредне сезоне због суспензије неће играти у Евролиги.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

yvezdas
Cestitam Davidovcu,zasluzio je da ode u tako veliki klub a cestitam i CSKA-u so su angazovali tako odlicnog kosarkasa i coveka.
Стари Делија
Незнмашта да кажем. Помешали се жалост ипонос. Жачим шо је птишаоизЗведе,биоје врлокористанали поносимсе штојеЗвздин играчотишао увелики клуб.Плату којије уоворионебизаадиониза две године, Са срећом ихвалати.
Bojan
Pisao sam pre nekog vremena da ce samo ostati otprilike Branko Lazic jer on ne moze nigde drugde da ide a da ce Davidovac, Kalinic, Holins otici iz zvezde. Ljudi su me isprozivali za Davidovca. Ja iako sam Grobar mislim da je ovaj decko solidan igrac bas kao i Dobric i da su trebali ranije da se okusaju u inostranstvu...
zorge
Dejane mnogo srece, sad slobodno proznaj da si grobar.
Делије
Какве то везе има, па ја имам интервју Жељка Обрадовића из млађих дана где прича да навија за звезду, и да често иде на звездине утакмице.
ljubo
on moze samo da igra za cz fmp i to protiv partizna .
Делије
Штета што те Ватутин није питао за мишљење пре него што је одвео Давидовца у цска.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.