Почетна

АМЕРИКАНЦИ У ПРОБЛЕМУ: Поповићу већ отказала трећина тима! Дејвис, Харден, Меколум, Гордон имају преча посла

Кошаркаш Хјустон рокетса Џејмс Харден отказао је наступ за Сједињене Америчке Државе на предстојећем Светском првенству у Кини
ФОТО: ЕПА/Шоун Корбис

Селектор САД Грег Поповић пре месец дана је обелоданио списак играча за Светско првенство у Кини ове године.

Како време протиче "главобоље" су му све јаче. Дејвис, Харден, Меколум и Гордон "имају преча посла".

Од 14 првобитно предвиђених за пут одустала су четворица, Ентони Дејвис (ЛА Лејкерс), Џејмс Харден (Хјустон), Ерик Гордон (Хјустон), Си Џеј Меколум (Портланд), па је "књига спала на осам слова", још увек су у игри Херисон Барнс (Сакраменто), Бредли Бил (Вашингтон), Андре Драмонд (Детроит), Тобајас Херис (Филаделфија), Демјан Лилард (Портланд), Кевин Лав (Кливленд), Кајл Лаури (Торонто), Крис Мидлтон (Милвоки), Мајлс Тарнер (Индијана) и Кемба Вокер (Шарлот). 

На крају тим ће морати да се попуњава из редова оних који ће се такође наћи у Лас Вегасу и пробати да се на мала врата изборе за место међу путницима на Светско првенство: Кајл Кузма (Лејкерси), Брук Лопез (Милвоки), Пол Милсеп (Денвер), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон) и Пи Џеј Такер (Хјустон).

Дакле, Америка неће бившег МВП-ија и једног од двојице најозбиљнијих кандидата за ново признање најбољег у лигашком делу сезоне Џејмса Хардена, јер звезда Рокетса и један од најбољих кошаркаша НБА лиге нкоји би да се "што боље припремио на промене у Хјустону".

Пре неколико дана екипа из Тексаса заменила је Криса Пола за Расела Вестбрука и тако ујединила "Браду" и "Раса", некадашње саиграче из Оклахоме.

У односу на тим САД који је Србију победио на ОИ у Рију 2016. ту су само Херисон Барнс и Кајл Лаури.

У односу на тим САД који је Србију победио на СП у Шпанији 2014. ту je само Андре Драмонд.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CikaNBA
Harden nije aktuelni MVP,nego Gianis Atetokompo ili kako god njegovo zamrseno prezime...
???
Ima opet da ih ojadimo kao u Indijanopolisu.Omrznuce nas ali neka.Videce kako smo mi klasa za njih.
Amerikanci
S vremena na vreme gube interesovanje za SP ... drim tim2 je bio '94 a posle su poslali 'koledz ekipu" '98 i olaksali nam posao tada ali su imali i loš period 2002 i 2006 i Oi 2004 kada su izgubili 7 mečeva... Nije isto izgubiti u eliminacionoj fazi i u grupi ili borbi za 5 mesto ali da dopunimo text u štampanom izdanju, 2002 gube od nas , Argentine i Španije, 2004 od Argentine Portorika i Litvanije a 2006 ih je Grčka izbacila ...
Zaludjenik
Sta ti decko pricas

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.