Почетна / Кошарка / Репрезентација

Дабовић: И даље се јежим кад гледам финале из Будимпеште

Борбу за први степеник на победницком постољу обележила је Ана Дабовић са 25 поена, а све то на прави начин испратила је и Соња Петровић са три поена мање
ФОТО: Н. Неговановић

На данашњи дан 2015. године женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Европском првенству у Будимпешти и постала шампион Старог континента први пут у историји.

У финалном сусрету, који је игран на Видовдан, изабранице Марине Маљковић савладале су Француску 76:68.

Златом су се окитиле Тамара Радочај, Соња Петровић (сада Васић), Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић (сада Брукс), Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Кристина Топузовић, Милица Дабовић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

Борбу за први степеник на победницком постољу обележила је Ана Дабовић са 25 поена, а све то на прави начин испратила је и Соња Петровић са три поена мање.

Обе су се нашле у идеалној петорци шампионата, а млађа сестра Дабовић тада је изабрана и за најбољу играчицу турнира (МВП).

- Мама ми је јутрос честитала пет година од освајања злата, а ја Тамари, Невени, Соњи и наравно Милици. Посебан дан који никада нећемо заборавити - рекала је Дабовић Тањугу.

Бек српског тима подсетила је и на то колико је та медаља била значајна за женску кошарку, која је од те 2015. године почела серију успеха.

- За мене најлепши и најважнији тренутак у каријери је освајање европског злата у Будимпешти. Не само због добре екипе и атмосфере, већ због целе нације, а и женске кошарке у Србији. Иако имам слабо памћење, тај период увек памтим као да се скоро десило.

Освајањем златне медаље српске кошаркашице су тако обезбедиле визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, где су 2016. године узеле бронзу.

Та селекција је прошле године избарана за најбољи тим 21. века у Европи, у гласању које је на друштвеним мрежама организовала ФИБА.

- И даље се јежим кад гледам на телевизији финалну утакмицу и верујем да се то неће никада променити. Памтим како сам се радовала, била поносна и срећна што ми је цела породица ту, а и скоро сви најближи пријатељи. Памтим и отворен аутобус који нас је чекао и којим смо пролазиле кроз цео Београд, како смо славиле, уживале у осмесима и поздравима људи, поносне што смо ми то изазвале и на крају сан сваког нашег спортисте - чувени балкон - закључила је Дабовић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.