Почетна / Кошарка / Репрезентација

Владо Шћепановић се присетио злата у Истанбулу: Одложи сујету, узми злато

Титула из 2001. је један од најлепших тренутака у животу – каже асистент у стручном штабу Партизана. У утакмици за злато, Шћепановић је убацио 19 поена, за 21 минут у игри
ФОТО: fiba.com

Осмех се јасно чуо у његовом гласу. И задовољство. Тачно је да после 20 година тешко да можете да памтите све детаље, али када будете део нечег тако великог, као што јесте било освајање злата на Европском првенству 2001, понос који се осећа исте је јачине. Годинама може да постане само снажнији.

И није нас изненадило када је причајући о злату из Истанбула, Владо Шћепановић, један од хероја у чети Светислава Пешића, у неком тренутку без двоумљења рекао:

- Један од најлепших тренутака у мом животу. Не само кошаркашкој каријери!

Начин на који је наша земља – тада се звала СР Југославија – дошла до европског трона, још се препричава. А препричава се и 19 поена, колико је за само 21 минут у игри, Шћепановић убацио у финалу против Турске.

На шта је оне заборавне ФИБА недавно подсетила у малом квизу, где је проверила сећање свих оних који се сматрају кошаркашким зналцима.

Шћепановићу нико не би замерио да прихвати заслуге. Он их је међутим, и две деценије касније, делио...

- То што сам ја искочио у финалу, не мора ништа да значи. Човек има огроман мотив када игра такве утакмице.

На тренутак је направио дигресију:

- Није ми било ни први пут. Играо сам финале и 1998, на Светском првенству. И тада неких 20 минута, иако сам био много млађи. И то ми је остало у сећању.

Застао је, па свестан разлике између та два финала – када је његова улога у питању – додао:

- Ништа не може да се пореди када у финалу будете човек одлуке.

Поента иде у наставку:

- Увек сам волео да играм те одлучујуће утакмице. Увек са великим мотивом.

Вратио се на 2001. годину.

- Игра се тако отворила. Када у тиму имате такве играче какви су: Стојаковић, Бодирога, Томашевић, Обрадовић, Гуровић, Дробњак... добијете и већу шансу, чак и више простора за маневар. Десило се, што се десило...

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Savidis
Vlado bi odigrao sigurno u indijanapolisu na vrhunskom nivou,da ga Pesic nije bez razloga izostavio sa spiska,bio je najbolji igrac u priprembom periodu.
Jedan
Velika ekipa za izuzetnim predvođena košarkaškim doktorom od trenera! A kao što uvek biva kod velikih ekipa uvek iskoči i neko iz drugog plana kada je to potrebno. Tada je to bio Vlado i svaka mu čast, ali velike zasluge i svim ostalim pojednicima koji da nisu bile takve veličine ni on ne bi mogao toliko da doprinese. Bravo Vlado još jednom, ali bravo i svi ostali. I sada bi trebalo da se stvori ta harmonija u ekipi koja je vrhunska a ne da se forsira jedan igrač kao što je to bio slučaj poslednjih godina. Živeli braćo Srbi i Crnogorci!
Kolasin
Vlado je delija.
enky
Ko god vas uništava po vama je delija, valjda sami sebe tešite pa mislite da vam je lakše a ono noćna mora, nije vam lako.
Севера део
Какве то везе има са било чим?
ACM
Nikad niko nigde nije dominirao kao naša reprezentacija na tom prvenstvu. Sve protivnike smo tukli dvocifrenom razlikom, osim u finalu gde je bilo 9 poena razlike u našu korist.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.