Почетна / Кошарка / Репрезентација

Роко Лени Укић: Био сам скрхан, ми на максимуму, а изгубимо од Србије

Србија је у Рију освојила сребро играјући финале против САД, док је Хрватска без медаље у кошарци већ пуних 25 година, након добро познатог „напуштања подијума“ у Атини 1995. године
ФОТО: ФИБА

Хрватски кошаркаш Роко Лени Укић написао је ауторски текст за сајт Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) и присетио се, како је навео, најболнијег пораза у каријери, од Србије, у четвртфиналу Олимпијских игара у Рију.

- Човече, пишем све ове лоше сценарије и морам да кажем да ме 2016. највише боли јер смо заиста играли нашу најбољу кошарку. Били смо „овако“ близу да дођемо до историје, да играмо полуфинале Олимпијских игара. Али, изгубили смо од бољег тима, Србија је била феноменална, касније је била и на подијуму. Играли смо и изнад могућности, што је разлог да још више боли што смо испали. Био сам скрхан после Рија. Нисам видео начин да се вратим у нормалност. Не претерујем, мислио сам да је то крај света. Али, сада је прошло четири године од тога. Нова шанса је из угла, зашто је не искористити? - написао је Укић.

Србија је у Рију освојила сребро играјући финале против САД, док је Хрватска без медаље у кошарци већ пуних 25 година, након добро познатог „напуштања подијума“ у Атини 1995. године.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Kraj prokletstva? Prošlo je četvrt veka. Hrvatska je kandidat za srebro ili bronzu na EP 2021., a Srbija za zlato zbog Bobija.
@Željko Pavlović
Od sastava koji im je igrao na zadnjem EP 2017 samo 3 od 12 igraca ce sledece godine da budu ispod 30 godina 2 od njih 26 i 29 i jedan 23 godine,ostalih 9 od 30 do 38 godina...A u sadasnjem sastavu od 12 igraca njih 7 ce da bude sledece godine od 30 do 36 godina ostalih 3 od 26 do 28 godina i samo 2 mladja 21-22 godine...Slabo je to pored Srbije,Spanije,Francuske,Italije,Grcke,Litvanije...A tu su i Turska,Slovenija,Rusija,Letonija,Nemacka,Ukrajina,Ceska,Izrael,Crna Gora...Oni Svedsku kuci dobijaju sa 7 koseva,Holandiju u gostima sa 5 koseva,slabo je to...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.