Почетна / Кошарка / Репрезентација

Душан Булут проглашен за најспектакуларнијег баскеташа планете (ВИДЕО)

Новосађанин је поновио прошлосезонски успех, када је такође био проглашен за најспектакуларнијег играча сезоне
ФОТО: twitter/FIBA3x3

Баскеташ Новог Сада и репрезентативац Србије Душан Домовић Булут проглашен је за најспектакуларнијег играча ове сезоне у избору навијача, саопштила је данас Међународна кошаркашка федерација (ФИБА).

ФИБА 3x3 је покренула гласање за најспектакуларнијег баскеташа ове године, а поред Булута, у ужем избору нашао се још један српски играч, Никола Вуковић из екипе Земуна.

После гласања, које је ФИБА 3x3 окарактерисала као нерегуларно, издвојили су се Булут и члан њујоршког Харлема, Марсел Есонвуне. Како је саопштено, током гласања су "коришћени одређени маркетиншки потези, услед којих прави љубитељи баскета нису могли доћи до изражаја".

Из тог разлога, ФИБА 3x3 је на свом званичном налогу на друштвеној мрежи Инстаграм поновила гласање између двојице играча. Огласило се више од 5.000 корисника, а српски репрезентативац је однео убедљиву победу.

Булут је ове сезоне предводио екипу Новог Сада до четврте титуле светског шампиона, репрезентацију Србије до одбране трофеја намењеног шампиону Европе, а након тог првенства Србија је и званично обезбедила пласман на Олимпијске игре, које ће се одржати 2020. године у Токију.

У том периоду, репрезентативац Србије проглашен је за најспектакуларнијег играча на пет различитих турнира, у Дохи, Мексико Ситију, Кини, Лос Анђелесу, као и на финалном турниру који је одржан у јапанском граду Утсуномија.

Новосађанин је поновио прошлосезонски успех, када је такође био проглашен за најспектакуларнијег играча сезоне.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CLOCK DVA
Čitam komentare hrvatske štampe za Bulut-Domovića.Kažu još jedan hrvat najbolji u Srbiji.Pa pominju Đokovića,Štefaneka,Divca,Ivicu Kralja,Udovičića,Bulut-Domovića,Mikeca,SanjaŠoštara Šefika.Nešto su pobrkali sigurno.Nisam čuo za Divac hrvatsko prezime kao ni za Šefika koji je turčin.Njihov zaključak je da nema hrvata za Srbiju niko nebi čuo.Zašto niste Buluta zvali da vam opismeni košarkaški hrvatsku.Sanjajte Štefaneka koji je veći Srbin od bilo koga i svaka mu čast za to.Svi nabrojani su Srpski heroji i džabe vam priča .BRAVO ZA BULUTA I JES NAJBOLJI.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.