Почетна / Кошарка / Репрезентација

Марина Маљковић: Недостајала нам је конекција између играча, није било енергије

Селекторка Србије Марина Маљковић није била задовољна игром свог тима у победи против Турске, у првом мечу квалификација за Евробаскет 2021. године
ФОТО: И. Веселинов

Српске кошаркашице после велике борба победиле су вечерас у Београду Туркиње са 59:56.

Није била лепа утакмица, наша игра пре свега. Био је узбудљив меч, не толико досадан. Тврда утакмица, али не лепа на око. Нисмо имали препознатљиву игру, није било великог броја контранапада... Они су играли баш онако како смо очекивали. Очекивано тешка утакмица без много изненађења. Ова утакмица је била почетак припрема за Токио. Морамо да исправимо грешке у одбрани и зато нисмо имале контранапад – рекла је Маљковићева на конфренцији за медије после меча.

Кошаркашица Ана Дабовић истакла је да је најважније да је Србија квалификације почела победом, као и да ниво игре не може да буде исти као када је тим на окупу више од месец дана.

Много су тешке квалификације, јер не можемо да играмо на препознатљив начин, као кад смо месец дана на припремама. Тешко је за два дана да вратимо тај начин игре. Олакшавајућа околност је то што смо ми на окупу дужи низ година. Недостајала нам је конекција између играча, није било енергије. Битно је да да смо победили. Хвала свима који су дошли да нас подрже – рекла је Дабовићева.

Србија за три дана гостује Албанији у Драчу, која је у првом колу убедљиво поражана од Литваније 108:43, а Маљковићева је говорила и о томе какав ће тим извести на тај сусрет.

Доћи ће до промена, с обзиром на медицински билтен. Ниједног противника не треба потценити. Биће тешко гостовање, не знамо шта нас чека. У петак имамо тренинг, покушаћемо да уклопимо нове играчице у систем. Изгубили су од Литваније, биће им сан да победе неког на домаћем терену. Ако успемо да поправимо оно што смо грешили, игру и трчање из одбране, не би требало да имамо проблема – закључила је Маљковићева.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.