Почетна / Кошарка / Репрезентација

Марјановић: Уђеш у свлачионицу, а сви се смеју

Немања Бјелица се распуцао у обрачуну са Бандитосима: "Био сам мало агресивнији"
ФОТО: fiba.com

Као што се то и очекује од нападачке машине, Бобан Марјановић је против Порторика убацио седам од осам шутева за два и завршио меч са 16 поена за 16 минута. Као у НБА лиги.

- Леп је осећај када уђеш у свлачионицу и видиш да се сви смеју – каже доброћудни џин из Бољевца. - Имамо сјајну атмосферу, то је најважније. Зато и играмо кошарку. Добар смо меч одиграли, одбили смо први налет и идемо даље. Биће све теже и теже. Због тога смо и овде.

Марјановић је понудио и неке атрактивне асистенције:

- Дај боже да их буде још.

Шпанијом се Марјановић и другови нису бавили. Али, центар Даласа зна квалитет Црвене фурије:

- Сваки њихов играч је изванредан. Пратећи њихове утакмице, видели смо то.

Овога пута, НБА шампион ће чекати Орлове у рекету. Марк Гасол је спреман.

- Изванредан играч! Изванредан нападач, дефанзивац, искусан... Морамо да се боримо.

У једном тренутку Александар Ђорђевић као да је издао наређење да Немања Бјелица престане да буде онај који ће покривати све у нападу и одбрани, који ће радити посао тихог, али кључног играча. Као да је селектор наредио – а не сумњамо и да јесте – да Бјелица постане машина за давање кошева.

Бели је почео да сипа тројке, да шутира и преко руку... Отворило му се и убацио је четири шута за три поена.

- Убацио сам отворене шутеве – почео је скромно Бели, али му је било јасно да смо сви видели да се ишло више на њега. - Био сам и мало агресивнији. Добро је што смо сви играли и имамо вишка енергије. Добра утакмица. Очекивали смо већи отпор Порторика, озбиљно смо их схватили. Многи играчи су добили прилику да се разиграју и сад нас чека Шпанија.

Што се тиче Црвене фурије, Бели је још стидљив са изјавама:

- Нисам стигао да их гледам, само мало против Туниса. Не играју још добро, али они увек крећу мало спорије па се захуктају.

Орлови су прву утакмицу у Вухану одиграли без одрађеног тренинга.

- Није толико била дворана попуњена, била је боља атмосфера у Фошану.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lauda
Posle spanije je bilo i plakanja sigurno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.