Почетна / Кошарка / Репрезентација

Из пера доајена: Најјачи смо, најјачи!

Судећи по до сада виђеном, некоме ће препотентно звучати, Шпанија не би смела да нас угрози
ФОТО: ФИБА

Пише: Данило Шотра

Нема никакве потребе да се на овом месту за било шта хвалишем, али морам да истакнем како сам ових пола и кусур века, колико изблиза пратим краљицу спортова, имао изузетно мало погрешних процена.

Срећа, или знање, најмање је важно, остаје чињеница којом се поносим у ове (пра)старе дане.

Због свега тога усудио бих се да се још једном упустим у игру речи и покушам, после само три кола Светског купа, да изрекнем неку одређенију прогнозу.

Прво, и пре свега, усудио бих се да истакнем, неко ће рећи, безобразну констатацију како имамо, на папиру и по виђеном, најјачи тим у Кини!

Сам себи се чудим за овакву храброст, неке екипе (Литванија), такорећи нисмо ни видели.

Можда је у питању обично навијање, али сам уверен да у најмногољуднијој земљи света тренутно нема бољих кошаркаша од Срба!

Многе од вас ће овакве речи и те како зачудити, поготово због чињенице да против вечитих ривала и некадашњих комшија нисмо блистали пуним сјајем, али смо ипак изборили убедљиву победу.

Погледајте пажљиво статистику, видећете да шут није функционисао као на прве две утакмице (десетак промашених зицера), али су остали елементи били сасвим довољни за веома добру екипу Италије.

Азури у својим редовима имају неколицину асова светског формата (Галинари, Белинели), али то овог пута није ни изблиза било довољно да се поремети устаљена пракса наших победа.

Остаје чињеница како је плава чета, осим краја првог и почетка другог полувремена, када смо доказали да ипак нема безгрешних, показала свим фаворитима кога би требало највише да се плаше.

Екипа која у својим редовима има четворицу НБА мајстора, у најмању руку за нијансу бољих од правих Американаца, не би смела никога да се плаши. Наравно, то у коначном збиру ништа не значи, али је довољно да нама подигне притисак до неслућених висина.

Списак фаворита, по мом скромном мишљењу сведен је на шесторицу, заиста не видим скоро никакву могућност да се полуфинала дочепа неко други осим Србије, САД, Француске, Шпаније, Литваније и Аустралије.

Можда ће неко рећи како сам заборавио Грчку и Аргентину, али би било потребно чудо да ове земље остану у Кини у борби за медаље.

Да се поиграмо прогнозама још неку реч, размотримо шансе наших момака гледајући само вероватне ривале следећих дана, апстрахујући чињеницу како ја сматрам да, по именима, али и игри, можемо комотно да кликћемо пароле у стилу оних пређашњих „најјачи смо...”! Само по ономе што ови момци овде могу реално, без корбача, да остваре.

Одавно је било познато (од жреба) како у другој фази налећемо на Шпанију и Порторико. Једино питање је ко ће у четвртфинале са боље стартне позиције.

По моме, у тој групи је једино непознато да ли ће у четвртфинале Шпанија или Италија, пошто је кец резервисан за нас.

Судећи по до сада виђеном, некоме ће препотентно звучати, Шпанија не би смела да нас угрози.

Тако смо ладно стигли до четвртфинала! Гле чуда, али ми се ту чини да неће бити много посла! По свему, ривал би требало да нам буде Русија, барем 80 одсто?

Значи, ако поверујете једном обичном пензионеру, место у полуфиналу, али и јапанска виза за Олимпијске игре, већ су резервисани за Србију. Мало ли је!

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JA
Ljudi ja neću nikad da shvatim zašto smo mi tj. naša javnost toliko euforična. Dobro pobedili smo sve utakmice do sada, pružili smo jako dobru igru, ali ‘ajde da se malo spustimo na zemlju, i dalje nismo ništa uradili (s’ obzirom kakve su nam ambicije)... Vidim da svi živi pričaju da smo najbolji (ne kažem ja da nismo) ali time samo nabijaju pritisak našim momcim. Polako, utakmica po utakmica, ima još mnogo da se igra...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.