Почетна / Кошарка / Репрезентација

Пешић: Американци нису главни фаворити на СП у Кини

Многи већ виде Србију у финалу са Американцима у Кини. Уједно се враћају сећања на дане кад је наша репрезентација победила НБА екипу на њиховом терену, 2002. у Индијанополису, кад је предводио Светистав Пешић. Какве су шансе да се понови тај успех?
ФОТО: В. Марковић

Очигледно је да Америка није више главни фаворит за златну медаљу, али је један од фаворита. Да ли је отказивање важних играча за америчку репрезентацију предност за остале селекције које су кандидати за медаљу, то је врло тешко рећи. Сигурно је да ће Америка изаћи са добром екипом јер имају тренера Грега Поповића који не само да је један од најбољих тренера НБА... – казао је Пешић, који је потом наставио:

Мислим да ће направити јак тим који ће одликовати добра одбрана. Треба очекивати мотивисану екипу. Фаворити за медаљу су поред наше селекције, Шпанија и Грчка. Они ће сигурно искористити потенцијале и предности. Ми поодавно нисмо имали овако квалитетну селекцију, већ дуго су играчи и стручни штаб заједно, са успехом раде у континуитету.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

prodavac magle
ma glavni favoriti su Golden State PANTHERS-i iz Zeleznika
Линекер
Да ли Пешић исто воли ћевапе?
Dule "Grobar"
Kari, nije ti ova izjava bas do krtaja fer. Nisi naime rekao ko je onda favorit broj 1? Ili mozfda mislis da ima vise favorita sa jednakim sansama? Bez obzira na sve, mislim da su SAD i dalje, ipak izraziti favorit broj 1, a da u drugoj grupi favorita ima nekoliko reprezentacija sa priblizno jednakim sansama. Drugim recima, od trenutka u takmicenju i onoga ko igracki, konkretno pruzi najvise, zavisice plasman osvajaca medalja. Ovo ce po meni, biti najjace prvenstvo ikada odigrano jer, nikada pre nije bilo istovremeo ovoliko zaista kvalitetnih reprezentacija. Pored Srbije, tu su Francuska, Litvanija, Spanija, Italija, Nemacka, Rusija, Turska i Grcka iz Evrope, Australija, Kanada, Brazil i Argentina, te Kina kao domacin. Ne zelim reci da su sve sposobne za zlato, ali su sve sposobne, ukoliko ostvare zeljenu ambiciju i materijalizuju inspiraciju - da udju u borbu za medalje. Nema sumnje, neki ce i da "podbace", ali ce zato neki sigurno i da nadmase sebe.
Mirko Dacic
Najjači smo! Osvojićemo zlato
Marko Pavlović
Ja mislim da jesu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.