Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић скратио списак, нема Калинића, Недовића...

На СП у Кину неће путовати Никола Калинић, Немања Недовић, Немања Дангубић, Бранко Лазић, Вања Маринковић...
ФОТО: КСС

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је данас скраћени списак од 18 имена играча који ће почети припреме за Светско првенство у Кини.

Како је објављено на сајту Кошаркашког савеза, на ширем списку су: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић и Владимир Лучић.

На списку су и Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Огњен Кузмић.

Репрезентација ће се окупити 18. јула у Београду, а 21. јула иде на Копаоник, на базичне припреме, где ће остати до 4. августа. Одатле се иде у Чачак, где ће репрезентативци одиграти тренинг меч против домаћег Борца.

Друга провера је 7. августа у Зрењанину против Финске, а три дана касније у Београдску арену долази Литванија, са којом ће српски кошаркаши већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу.

Српски тим учествоваће на „Акрополис купу“ у Атини, где ће од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.

Репрезантација Србије 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство. У Шењангу ће 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шењанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњеевропском времену утакмицом Групе Д против Анголе отварају Светско првенство у Кини.

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dr
Ocekivano i puna podrska za Saleta,ocekujem da otpadnu i Kuzmic Macvan Todorovic Kradljivac pehara Birca i Avramovic i onda ostaje 12 velicanatvenih koji mogu pobediti bilo koju reprezentaciju na Svetu cak i Ameriku
Prle
Ko je igrao za zvezdu ne može za reprezentaciju.
Skanderbeg
Kalinić sada ima vremena da se bori za priznanje kosova i da pročita neku knjigu više.
Che
Od preostalih 18 mogu da se opkladim da otpadaju: Avramovic, Todorovic, Simonovic, Macvan, Bircevic i Kuzmic, osim u slucaju neke povrede. Bilo bi dobro da kladionice uzmu ucesca u kladjenju.
Che @ Nemanja
Od 9 do 12 bili bi Jokic, Raduljica, Milutinov i Marjanovic. Problem je sto su Milutinov i Marjanovic laki centri a Jokic i Raduljica kombo 4-5.
Nemanja
Ne verujem ce bas obe 4 otpasti,mislim na Bircevica I Macvana,jer po tome isli bi bez klasicne 4 na SP.On je 2014 na SP vodio Katica I zajedno sa njim 4 centra upravo da bi katic mogao da igra na toj 4.Mislim da ce jedan od njih ici sigurno i pre sam za Bircevica iako slabiji opet je Macvan propustio ove godine dobar deo prvenstva..Koliko god zvucalo sad neverovatno ja mislim da on nece ici sa 4 centra na SP.Znaci neko od Jokica,Milutinovica,Raduljice I Marjanovica bi mogao otpasti.Jedino kad je isao sa 4 centra je 2014 kad je preuzeo reprezentaciju i to je zbog pomenutog problema na 4 kad je samo Bircevic bio klasicna 4 tj.krilni centar.Jedno 4 ce ici sigurno,pa onda Bjelica,Lucic pa cak I Jokic mogu da pokrivaju tu poziciju pored svojih primarnih.Po meni idu 1.Teodosic 2.Jovic 3.Micic 4.Bogdanovic 5.Guduric 6.Milosavljevic 7.Bjelica 8.lucic. .I sad ostalo ili ce se ici sa jednom 4 I tri centra,ili ce se ici sa 4 centra to cemo jos videte.S tim sto Jokic moze da igra 4 bez problema.
selektor je tu da napravi najbolji tim a ne da pozove najbolje igrace....to radimo u fudbalu pa prolazimo kako prolazimo....ne znam zasto se nedovic razocarao....u ovoj reprezentaciji i onaj ko donosi vodu na treningu je jako dobar i talentovan.....prozori su omogucili nekima da igraju za reprezentaciju...poput djokica ili penja....i to treba da bude cast....izborili su olimpijadu ...bravo.....a sad ustuknite i napravite mesto najboljima i budite ponosni sto ste ih dostojno odmenili kad je trebalo....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.