Почетна / Кошарка / Репрезентација

Александар Ђорђевић после трофеја ФИБА ЛШ: Србија је моја највећа мисија

Имамо предиван задатак, предивну шансу да опет дођемо до нечега на великом такмичењу, сви смо такмичари, ићи ћемо на победу против сваког противника – каже селектор Орлова
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

Новинари у Палати спортова у Антверпену поскочили су са својих места и хитро почели да ваде телефоне из џепова када је Александар Ђорђевић повео групу успешних, углађених Италијана у тегет оделима, уз степенице, ка прес сали.

Неко му је рекао да је тамо точилица са белгијским, укуси су различити али без дилеме међу најбољима најбоља на свету, пивом, што је било довољно да се тренер Виртуса „шанкира“ и почне причу.

За тих пет-десет минута, сипао је анегдоте, помињао Тањевића, Фотуа... Причало се о свему осим о тек завршеном финалу Лиге шампиона у којем је Виртус поново опипао трофеј. Ђорђевић је своје испунио, све што је даље ишло било је важније и забавније.

Ако није веровао да би у неком дијалогу могло да искочи поређење са једним од најуспешнијих НБА тренера у историји, Петом Рајлијем, Ђорђевић се добро снашао на конференцији за медије када су га Италијани упоредили са Божом Маљковићем, или када је сам помињао велике претходнике у Виртусу, међу њима и професора Александра Николића.

Цела наша школа, сви ти тренери... Сви они су утабали стазу којом морамо да идемо и увек морамо да будемо на нивоу. Не смемо да идемо испод тога – насмејао се Ђорђевић, па додао:

Барем сам ја то себи тако зацртао. Имам своју мисију. Ово сам и узео због тога што, чини ми се, могу да видим где ће овај клуб бити за две године. То је оно што ми је циљ.

Сале Национале је човек са више циљева.

Репрезентација је апсолутно моја најважнија професионална мисија. Од тренутка када сам преузео тај посао до дана када будем радио. Сјајна честитка ми је стигла и од Салета Даниловића, бившег Виртусина, феноменално! Између осталих, наравно, свима им се захваљујем на честиткама. На нама је да направимо добар план...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Sale, sve cestitke za trofej. Bog Te pozivio sto godina!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.