Почетна / Кошарка / Репрезентација

Брука на Балтику, Естонија боља од Орлова, на СП преко Израела!

Србија није блистала у Талину, на крају је заслужено изгубила од фењераша Естоније
ФОТО: fiba.com
Естонија – Србија 71:70 (14:16, 17:18, 18:20, 22:16)
Дворана: „Саку Сурхал” у Талину.
ЕСТОНИЈА: Јоесар 8, Китсинг 18, Куламае 18, Нургер 9, Раиесте 3, Арбет 1, Дрел 4, Кангур 4, Лане 2, Пасоја, Талтс 4, Трејер.
СРБИЈА: Бирчевић 2, Јеловац 19, Милосављевић 16, Симоновић, Тепић 2, Аврамовић 5, Ђоковић, Гагић 2, Јовановић, Паунић, Радуљица 8, Теодосић 16.

 

После првог полувремена Србија је имала свега три поена вишка против аутсајдера групе (34:31). Свакако да тиме селектор Ђорђевић није могао да буде задовољан.

Лежернији пруистуо Орлова држао је Естонце у игри, чак су успели да почетком трећег квартала изједначе (39:39), а имали су чак и напад за вођство.

Србија је тада заиграла пре свега много боље у одбрани, те су домаћи дуго остали без поена. У том периоду, Орлови су серијом од седам поена стекли предност (46:39).

Нису се домаћи предавали, тројком Китсинга пришли су на три поена заостатка (48:45). Недуго потом Талтс јепогодио тројку, Естонци су били још ближе (50:48).

Ипак, до краја треће четвртине Србија је вратила какву-такву предност, кошем Милосављевића и уз два убачена бацања Тепића (54:49).

Лакше је било после тројке Теодосића, Србија је почетком последњег квартала стигла до тада највеће разлике (57:49). Но, Естонци се нису предавали.

Тројком Китсинга стигли су до изједначења на седам минута до краја (59:59), а потом су поново пропустили напад за вођство.

Али, у следећем нападу поново тројка Китсинга, на коју је одмах одговорио Јеловац на исти начин (62:62). На два минута пре краја ривали су били поравнати (64:64).

Теодосић је потом промашио тројку, на другој страни промашио је и Реиесте. Погодио је потом Радуљица на 83 секунде пре краја, Естонци су промашили два бацња, али је Китсинг опет изједначио (68:68).

Србија потом није реализовала напад, а из угла је на 10,3 секунди пре краја погодио Раиесте (71:68). Ђорђевић је одмах затражио тајм-аут.

Акција је ишла на Теодосића, који је промашио, Јеловац је ухватио лопту у нападу, вратио се иза линије 6,75 и шутирао, притом је био фаулиран, на тачно 3,1 секунд до краја.

Убацио је Јеловац прва два бацања, потом промашио треће, Милосављевић је ухватио лопту и покушао из немогуће позиције, али је промашио.

Семафор једанаестог кола Л групе:
Естонија – Србија 71:70 (14:16, 17:18, 18:20, 22:16)
Израел – Немачка 81:77 (15:19, 21:16, 18:17, 27:25)
19,30: Грчка – Грузија
Табела: Немачка 9-2, Грчка (меч мање) 9-1, Србија 6-5, Израел 5-6, Грузија (меч мање) 5-5, Естонија 3-8.
Коментари66
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Los penzos 487
Ne"objektivni"!Svi ti igrači koje si nabrojao nisu produkt Partizanove škole,već njegovog lopovluka(ili ti državnog novca,kako to individuo"penzioner"kaže ,narodnog novca...Prema tome , prava teza je da ste vi maligno tkivo srpske košarke!Soriška!
Veselo drustvance majora Gaspara
Cekaj bre,svi igraci Partizanove skole su produkt njegovog lopovluka,za sve Partizanove titule ste vec rekli da su produkt lopovluka,verovatno su i F4 Evrope i titula u Istambulu produkt lopovluka. Od koga se kralo? Pa od Crvene Zvezde naravno i to u svim sportovima. Vidi penzose,ovo ne tvrde samo navijaci kao sto si ti,jer tvoja prica ne bi mogla da tangira ni primate iz ZOO vrta. Ovo tvrde rukovodioci vasih sportskih sekcija i vasi navijaci javne licnosti. Sta covek drugo moze nego da se grohotom nasmeje na ovaj generator vasih gluposti,jer za ta vasa blebetanja zaboga niste ponudili nikada ni jedan jedini dokaz. A ne bi bilo lose da tu pricu ispricate svim evropskim sportskim forumima i uz odgovarajuce dokaze zakatancite ovu vasu kost u grlu i kamen u cipeli,koji ima 200 navijaca u cetiri frakcije naspram vas 10-12 miliona (vasi podaci). Ne znam sta cekate,resenje je vrlo blizu,zar ne?
Pera
Dobro je neko primetio da trebamo američkog pleja i to obavezno.Dajte Saši Obradoviću da bude selektor koji je motivator i znalac.Ova spo...ba od trenera ne može voditi ni neku žensku juniorsku ekipu.Dajte mu Marinu Maljković da ga tajno uči.Sramota je izgubiti od Estonije tako da poraz od Njemačke kući ne čudi.Budućem selektoru da napomenem da samo zove Jelovca i Milosavljevića iz ove ekipe i obavezno MICOVA.Ostali igrači su već provjereni.Nedović,Jokić ako želi da igra,Belica,Bogdanović,Milutinov,Marjanović,Lučić,Kalinić,pa i Micić,Gudurić Jović,jedan crni dobar bek,Ostale odstraniti jer neznaju ništa.Teodosić godinama narušava ovu reprezentaciju i ne treba nam.Igrač njegovog kalibra promaši u završnici sve što se može promašiti.SRAMOTA.Da što vrijediš igrao bi u NBA.Još nešto isti ovaj Teo nije prenio loptu na EP kada smo za bronzu izgubili od Litvanije.Biće nam bolji neki vrhunbski crnac Američki od njega.Mrš i ti Teo i Đorđević u mišju rupu i povedite Tomaševića i Danilovića.
zorge
U poslednja dva minuta upadljive su bile izgubljene lopte i promasaji Teodosica. Da li je to bas slucajno, ako se zna sadasnji kosarkaski trenutak, i ako znamo da Teodosic ne postuje selektora?
dundo
Selektor 'ladno ostavi kod kuće Lučića, a povede Avramovića i Đokovića!?
Valjevo
Lučić nije dovoljno spreman u ovom momentu
алекса
Дабогда не отишли на СП. Нисте заслужили. И подржавам Беротмеуа у одумирању домаћих лига. И треба да "умру" И треба да се створи лига која ће бити пандан НБА. У неколико конференција, са плеј офом.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.