Почетна / Кошарка / Репрезентација

Алекса Аврамовић о Теодосићу: Нећу му заборавити Словенију

Све даље било је везано за капитена репрезентације Србије. На крају крајева, леворуки Чачанин ће наредних дана блиско сарађивати са доскорашњим НБА играчем и активном легендом. Колико њих може таквим си-вијем да се похвали
ФОТО: Н. Неговановић

Ево га, долази – цимнуо је Алекса Аврамовић главу као да је управо извео финту шута. Поглед му је био усмерен ка улазу „Краун плазе“ према којем су се обрушили фоторепортери и камермани у борби за што бољу позицију.

Требало је направити атрактивну слику и квалитетан снимак доласка Милоша Теодосића на окупљање репрезентације.

У тренутку кад се фигура једног од најбољих европских играча у последњој деценији појавила са друге стране стакленог зида новобеоградског хотела, Аврамовић је за „Спортски журнал“ говорио о његовој форми, о завршном турниру Купа Италије, о Варезеу... Та прича као да је нагло ударила у брану и променила ток.

Све даље било је везано за капитена репрезентације Србије. На крају крајева, леворуки Чачанин ће наредних дана блиско сарађивати са доскорашњим НБА играчем и активном легендом. Колико њих може таквим си-вијем да се похвали.

Па погледајте. Све вам је јасно када ово видите – наставио је Алекса са све ширим осмехом уз показивање руком ка призору „плеса“ Теодосића и представника медија. Један његов корак кроз фоаје, значио је неколико за вредне фоторепортере.

Играо сам са њим, летос, на неком тренингу, пет на пет. Видео сам како игра и све ми је било јасно – наставио је Аврамовић.

Иако га у Варезеу више користе као бека шутера, није искључено да ће 24-годишњи момак помагати Теодосићу и Тепић у улози плејмејкера.

Много сам срећан што је он ту, од њега може много да се научи. Иако је мало времена за припреме и утакмице, сигуран сам да ћу покупити нешто.

Седам година разлике између Теодосића и Аврамовића не звучи много, али када се узме у обзир да је леворуки Чачанин био тек 14-годишњак када је Тео уништавао Словенију у полуфиналу Европског првенства...

Никад нећу заборавити 2009. кад је Словенцима постигао 32 поена. Кад је само узео лопту и све сам решавао. Седео сам код куће и уживао.

Семафор једанаестог кола Л групе европских квалификација за СП (21. фебруар):
18,00: Естонија – Србија
18,30: Израел – Немачка
19,30: Грчка – Грузија
Табела: Грчка и Немачка по 9-1, Србија 6-4, Грузија 5-5, Израел 4-6, Естонија 2-8.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bolji smo od Hrvatske.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.