Почетна / Кошарка / Репрезентација

Фортуна уз Орлове, јунак Аврамовић, Махалбашић неометан промашио тројку за радост стотина Срба у дворани у Бечу

Олимпијски, светски и европски вицешампиони у драматичном финишу тројком Аврамовића дошли до победе над Аустријом (82:81), коју су у Београду победили 85:64
ФОТО: fiba.com, Д. Пашић
Аустрија – Србија 81:82 (18:21, 25:20, 20:25, 18:16)
Беч - Дворана: Мултиверзум. Гледалаца: 3.000. Судије: Панајотис Анастопулос (Грчка), Петр Хруса (Чешка), Танел Суслов (Естонија).
АУСТРИЈА: Шрајнер 9, Мурати 10, Огунсипе 6, Радош 10, Махалбашић 22, Данек 3, Кох 6, Клепејс 6, Гутл, Дувије 9, Гутас Матео. Селектор: Матијас Јосеф Цолнер.
СРБИЈА: Тепић 2, Симоновић 8, Јеловац 21, Паунић 5, Лешић, Аврамовић 13, Радуљица 16, Бирчевић 15, Јарамаз, Ђоковић, Гагић 2, Пено. Селектор: Александар Ђорђевић.

 

Драма у Бечу, не за оне са слабијим срцем, припала је Орловима - 82:81. Човек одлуке Алекса Аврамовић, који је био једини новајлија у тиму у односу на дуел са Немачком, заменио је Тодоровића.

Joш један драматичан меч одиграли су олимпијски, светски и европски шампиони Орлови у првом кругу квалификација за Светско првенство 2019. године.

Против Аустрије у Бечу, уз бројну подршку сународника, изабраници Александра Ђорђевића су тек у финишу, уз доста среће, дошли до победе.

Радуљица је у првој четвртини носио Орлове, погодио уз фаул за преокрет на 17:16, већ тада је имао наш центар двоцифрен учинак.

У другој четвртини Аустријанци су били знатно бољи, у 17. минуту дошли су до двоцифрене предности (41:31), коју су пренели и на трећи квартал (55:43). Тек тада су Орлови "размахнули крила", Бирчевић је погодио две тројке, а Јеловац је убацио за крај серије 11:0 и преокрет (60:58).

Повели су Олрови и 66:61, али нису дуго држали предност. Опет су Аустријанци преокренули.

У последње 192 секунде имали су предност 81:75, а онда је загрмело са трибина из грла стотина Срба "хоћемо победу, хоћемо победу".

Орлови су имали неколико лоших напада, али су упркос томе пришли на 79:81, а онда су домаћини направили пробијање у нападу и дали шансу Србији за победу.

Напад смушен, умало изгубљена лопта, на крају је некако дошла до Алексе Аврамовића, који није имао друге, морао је да шутне тројку са осам метара 22 секунде пре краја у изгубљеној ситуацији и - погодио је за 82:81.

У дворани делиријум, али имала је Аустрија последњи напад. Махалбашић је остао сам на шуту за три и - промашио. Лопта се одбила у руке Данеку, али ни он није погодио.

Семафор 4. кола квалификација за СП:

Г група:

Грузија Немачка 77:87 (17:27, 21:24, 24:18, 15:18)

Аустрија – Србија 81:82 (18:21, 25:20, 20:25, 18:16)

Табела: Немачка 8, Србија 7, Грузија 5, Аустрија 4.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lord Ajvar
Bravo momci, bravo Aleksa, cacani su uz tebe!!!
Bokica
Djokovic nema veze, Avramovicu i Jelovcu svaka cast... Raduljica kao i uvek cudan i pogubljen... morali bi da pregaze Austriju u sustini...svaka cast za Srbe iz Austrije
treba biti realan
Ljudi ova selekcija je skromna i bukvalno sklepana sa ulice takoreci pa se nije ni moglo vise ocekivati...Avramovic i pre svega Jelovac od novajlija pozitivan utisak dok kao sto rekoste neki kao da su zalutali...zato mi ne ide u glavu da Sale nije pozvao igrace meseca za januar i februar u ABA, Novicu i Lukovica kao i Filipa Covica koji je najbolji domaci plej od ovih koji su dostupni....a sto se tice same igre zaista nije realno ocekivati neku uvezbasnot akcija i disciplinu u odbrani, tako da smo dobili na individualni kvalitet Jelovca,Bircevica pa i Avramovica ovaj put, sto se mene tice posto imamo te visome igrace koji mogu da sutnu za tri poena mozda bi trebalo forsirati proste akcije za njih kao sto je pik n pop kao sto se u pojedinim momentima i radilo, mada ne bih da se mesam Saletu u posao, ipak je Sale instititucija i zna sta radi...jedino kazem mi ostaje nejasno zasto nisu pozvani Lukovic,Novica i Covic koji bi svojim iskustvom pomogli da se to resi mirnije i sigurnije
hulk
Kakvo otkrovenje Aleksandra Djordjevica I strucnog tima oko njega,verujem I svih ostalih legendi srpske kosarske - Avramovic! Decko koji je igrao za Borac Cacak OKK Beograd I sad Vareze 13poena I onakva trojka sa sedam metra za pobedu. KK Crvena Zvezda bi odmah trebala daa ga dovede!
Некодим
После врло проблематичне игре против Немачке уследило је још лошије издање у сусрету са више него просечном Аустријом. То што смо овога пута срећно дошли до победе не мења општи јако лош утисак. Али, када се крајем јуна окупи много бољи састав него тренутни, сигурно ће игра бити на нивоу који доликује олимпијском и европском вице-прваку. Наиме, уз кошаркаше који се сада такмиче Евролиги и Лиги Европе, плус барем један из НБА, биће то сасвим друга прича.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.