Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић позвао Јеловца уместо повређеног Мачвана

Стеван Јеловац ће у 29. години дебитовати у дресу репрезентације Србије. Највероватније ће се наћи у тиму барем у једној од две предстојеће утакмице у фебруарским квалификацијама за Светско првенство, против Немачке и Аустрије
ФОТО: ФИБА

Позив из Куће кошарке у Београду му је стигао после повреде колена капитена Орлова Милана Мачвана - већ су му оперисани предњи укршени лигаменти у Аугсбургу - и са задовољством је прихватио шансу да се опроба у најдражем дресу. Тиме ће на своју иначе прилично богату интернационалну каријеру ставити и национални жиг.

- После повреде Мачвана у композицији репрезентативног тима се отворило место на тој позицији, а Стеван Јеловац по мишљењу селектора може да допринесе успешним резултатима – објаснио је Јовица Антонић, помоћник Александра Ђорђевића и додао: - Јеловац је срећан и задовољан због позива под националну заставу.

Јеловац је четворка, висок је 208 сантиметара, леворук је, може да игра и лицем и леђима ка кошу. Фајтер је, има одличне физичке предиспозиције, атлетске је грађе.

Каријера му је веома занимљива, отиснуо се у иностранство, а да се није значајније афирмисао у Србији. Био је три сезоне у Меги, једно време и у Црвеној звезди, да би 2011. склопио уговор са Анталијом. После Турске је отишао у Италију, у Казерту, а већ наредне сезоне 2013/2014 је у Лијетувос Ритасу.

Потом је три године бранио боје Сарагосе и редовно је био међу најбољим стрелцима у Шпанији. Од јесенас је у Русији, у Нижњем Новгороду…

Често су га људи помињали као играча који је можда заслужио шансу да се опроба међу Орловима, али конкуренција на позицији четири је била паклена Немања Бјелица, Милан Мачван, Зоран Ерцег, Стефан Бирчевић

Јеловац је рођени Новосађанин, поникао је у школи кошарке “Спорт ки”, породице Луковски чије играче очито одликује упорност и марљивост. Одатле је отишао у Партизан, али брзо се преселио у Мегу и није одустао.

Ђорђевићев позив на измаку треће деценије потврда је да вреди.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.