Почетна / Кошарка / Репрезентација

Орлови лако са Аустријом, стали на +21, Симоновић сипао тројке, Паунић одличан

Само се Вања Маринковић на старту квалификација за СП није уписао у стрелце, наредни ривал Орлова Грузија 27. новембра
ФОТО: И. Веселинов
Србија – Аустрија 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22)
Београд - Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 4.278. Судије: Оскарс Луцис (Летонија), Сергеј Бељаков (Русија), Озлем Јалман (Турска).
СРБИЈА: Раданов 3, Тепић 2, Симоновић 15, Мачван 6, Паунић 16, Маринковић, Радуљица 15, Бирчевић 8, Тодоровић 8, Пено 1, Ђоковић 3, Гагић 8. Селектор: Александар Ђорђевић.
АУСТРИЈА: Шрајнер 11, Ламешић 1, Мурати 8, Огунсипе, Радош 7, Махалбашић 15, Данек 1, Ланегер 4, Кох 7, Клепеш 8, Крамер, Новас Матео 2. Селектор: Матијас Золнер Јосеф.

 

Очекивано, вицешампиони света и Европе, освајачи олимпијског сребра ни у знатно измењеном саставу нису се мучили да би савладали Аустрију (85:64), екипу која није у врху европске кошарке.

Стартних 9:0 после четири минута наговестили су у ком ће се правцу ствари на паркету одвијати, па ни прилазак гостујуће селекције на 8:9 није ништа променио.

Ривал изабраника Александра Ђорђевића у 2. колу првог круга квалификација за Светско првенство у Кини 2019. је Грузија, меч се игра у понедељак, такође у београдској дворани Александар Николић.

Семафор 1. кола квалификација за СП:

Г група:

Србија – Аустрија 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22)

Немачка – Грузија 79:70: (18:18, 22:23, 20:20, 19:9)

Табела: Србија 2, Немачка 2, Грузија 1, Аустрија 1.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT
Svaka cast svim ovim momcima koji su se odazvali da igraju za reprezentaciju.Svaka cast i selekoru Djordjevicu koji je pozvao Djokovica za ovu utakmicu.DOK NAM JE DJORDJEVIC SELEKOR MI NECEMO IMATI PROBLEMA NIKAKVIH.Drago mi je za Paunica koji je morao igrati na EP,a takodje i za Tepica.Covicu steta sto me nisi slusao i kupio Pena i odlicnog Todorovica.Reprezentacija je mnogo dobila sa njima.BRAVO.
Bobbie
Peno zabio jedan poen, pa to imamo i sami.Evo Radicevic, Lazic , Danguba od nule do 1 poena po utakmici i sta ce nam onda Peno.Radanov ce biti igracina i onaj mali Uskokovic isto.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.