Почетна / Кошарка / Репрезентација

Славнић: Сребро на ЕП успех, али испуштена је велика шанса! Звезда ће бити слабија

Прослављени српски кошаркаш Зоран Мока Славнић, иако истиче да је сребрна медаља успех, жали због пораза репрезентације Србије од Словеније у финалу Европског првенства у Истанбулу јер сматра да је пропуштена велика шанса за титулом континенталног првака после 16 година.
ФОТО: Танјуг

- Сребро је увек леп успех, али не могу да се одузмем утиску да смо имали злато у рукама, поготово како се финале против Словеније одвијало. Зато ми је посебно криво - рекао је Славнић.

Освајач чак осам медаља са државним тимом на великим такмичењима међу којима су три европска злата, одао је признање изабраницима Александра Ђорђевића.

- Мораћемо да чекамо четири године на следеће првенство и питање је да ли ћемо бити златни. Ипак, честитао бих нашој репрезентацији, чланови тима сами кажу да је успех и не бих да им кварим задовољство.

Према његовим речима, Словенија је направила велики подвиг на путу ка титули шампиона Европе, првом успеху те репрезентације икада.

- Словенија није била у врху европске кошарке и зато јесте велико изненађење. Морамо да признамо и да им честитамо на томе што су победили све утакмице на турниру. Ми смо имали прилику, нисмо је искористили и живот тече даље.

Славнић се дотакао и дешавања у клубу где је оставио велики траг као кошаркаш и тренер - Црвеној звезди.

- Објективно, Црвена звезда ће ове сезоне да буде слабија. Не желим да говорим нешто што је неафирмативно јер људи из клуба не воле то, ја их се не плашим, а они се плаше мене, па не знам шта би требало да кажем. Зато им из срца желим све најбоље - закључио је Славнић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Pozdrav za legendu!
КК Цз великан
Можда ћемо бити слабији, али свакако врло јаки! Улазимо у нови циклус и треба да се нови играчи прилагоде што је нешто најнормалније. Треба свако да зна да ми немамо толико новца као ЦСКА, Реал,Макаби,Барселона, а побеђујемо их, мало ли је!? Уједно и Барселона и Макаби и Жалгирис били су на табели испод Звезде...
kosarkas
Partizan je imao uspeh u sistemu takmicenja gde se igralo po grupama tako da je igrao kada se takmicio sa samo jednim ili dva evropska kluba na primer sa Realom ili sa Makabijem i sl. a Zvezda igra sa svim najboljim klubovima Evrope samo u jednoj godini.
Gepard
Jeste mozda partizan to radio ali tad je kosarka i ekonomska situacija u svetu bila dosta drugacija, zadnjih 6,7 godina mnogo se toga izmenilo...ovo je drugo vreme samo sto mnogi to ne shvataju...
Прикажи још одговора
NBA unistitelji
...Svi ce biti slabiji...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.