Почетна / Кошарка / Репрезентација

Јовић: Балкон не може да досади! Лучић: Веровали од старта

Српски кошаркаши Стефан Јовић и Владимир Лучић поручили су да су од почетка веровали у успех и да би у финалу првенства Европе против Словеније све било другачије да је екипа била комплетна.
ФОТО: И. Веселинов

Све креће од селектора Ђорђевића, емоције које преноси на нас, уверава нас да радимо праву ствар. Усадио нам је огромну веру, посвећеност и пуно емоција. Веровали смо у то што смо радили, после пораза од Русије извукли смо поуке и далеко догурали. Да смо били здрави у финалу другачији би био исход – рекао је Јовић новинарима у Скупштини Града после дочека пред више хиљада људи.

Признао је да му је тешко пао пораз, посебно због повреда Бранка Лазића и њега.

Лазић није био здрав, нисам ни ја могао много да играм. Било би другачије све, били бисмо агресивнији, а физички смо пали у другом полувремену. Богдан је морао да игра и одбрану, много се трошио – рекао је плеј Бајерна.

Јовић је други пут прославио успех и медаљу на балкону Скупштине, након сребра на Светском првенству у Шпанији.

Никад не може да ми досади славље испред балкона, за ово сви живимо и сањамо. Други пут сам на балкону, не могу речима да опишем. У свлачионици смо причали већ о томе, осећај је фантастичан.

Није желео да се осврће на судије, наводећи да је било „свега и свачега”, али је одао признање Словенцима на сјајном турниру.

Његов саиграч Владимир Лучић оптимиста је био и пре шампионата у Турској.

Била је тешка ноћ после свега и проблема са којима смо се суочили. Желели смо да се вратимо са медаљом и у томе смо успели. Веровали смо у себе, нисмо размишљали око повреда, знали смо да је овај тим набоље што Србија има – закључио је саиграч Јовића у Бајерну, чији је члан и Милан Мачван, а тренер Александар Ђорђевић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Simo
Dosadili su sa tim dočecima,i za svako srebro ,evropsko,jaka stvar još iza Slovenije od 2miliona,dosadno uvek isto,gledati onog Nebojšu Ilića je horor,trebali su bar Mutu pustiti da nešto kaže,jer je jedni smešan i zanimljiv,naravno da ne ponavlja ono njegovo---Sve je ovo normalno---
Marko Beograd
Iskrene čestitke košarkašima.Veliki uspeh našeg sporta,zaslužen doček.Samo jedna zamerka onim koji se bave organizacijom dočeka naših sportista.Zašto odbojkaši nisu imali doček?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.