Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Пратила нас је и несрећа, поносан сам на момке!

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је данас његови кошаркаши морају да буду поносни на сребрну медаљу на Европском првенству.
ФОТО: Танјуг

Момци морају да буду поносни на све што су урадили и издржали. Ово су биле екстремно тешке припреме за екстремно захтевно такмичење - рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Краун плаза.

Србија је освојила сребрну медаљу на у недељу завршеном Европском првенству у Истанбулу.

Пратила нас је и несрећа. Нису изговори, али да смо били фул... У свим играчима се видео недостатак енергије на крају. Дали су и последњи атом енергије и то је за сваки наклон. Можемо да будемо изузетно задовољни и поносни с оним што смо урадили. Још једна медаља у низу... Надам се да ће кошаркашка репрезентација Србије и даље наставити да их доноси – истакао је Ђорђевић.

Он је захвалио на подршци и изузетном дочеку.

Ђорђевић је рекао да је на првенству „ниво суђења био неадекватан за овај ниво такмичења” и додао да је улагање приговора на суђење је сасвим нормална ствар јер жели да се заштити екипа.

Они нису били спремни за овако првенство и овако квалитетну кошарку. То је моје субјективно мишљење које не мора да буде тачно, али је веома близу истине.

На питање новинара, уз честитке селектору на успеху, да ли је истина да је у Истанбулу игнорисао премијерку Србије Ану Брнабић, Ђорђевић је кратко одговорио „хвала на честиткама”.

Кошаркашкој репрезентацији Србије ће у 19.00 бити приређен свечани дочек у Старом двору у Београду.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Django
Izgovori, izgovori, izgovori... drzava je toliko ulozila u KSS i pogotovu u musku reprezentaciju i sem izgovora nista nismo dobili... Aleksandre po svemu sudeci kao trener neces ponoviti perfektne uspehe tokom igracke karijere...
THE COMSAT ANGELS
Đorđeviću moramo da se klanjamo do zemlje.Vratio nas je u košerkaške visine.Tri takmičenja tri srebrne medalje.Ko će to pobjediti Amere.Sa ovim timom osvojiti srebro je ravno Olimpiska zlatna medalja.Nismo imali nikada boljeg trenera u Srbiji.Jedini mu je konkurent Saša Obradović i izvanredni slovenac Kokoškov.Mene bi bilo sram da vodim bilo koju reprezentaciju iz bivše Jugoslavije,jer su sve antisrpski nastrojene.Ne smijemo pisati za navodne Srbe iz drugih republika da su Srbi,pogotovo ne za Navodne Slovenačke Srbe.Oni su Slovenci i neka tamo ostanu kao Slovenci.Saši Đorđeviću svaka čast za ovu medalju.Bila bi zlatna da je suđenje bilo pravedno.OSTANI SALE SRBIJA TO OĆE.
Luka Miličić
- Bravo majstori ! I pored svih nedaća igrali ste finale i nesrećno ga izgubili. Da je bilo samo malo više pravde i da ste imali svih 12 igrača danas bi slavili zlato. Ali i ovako - vaše srebro ima zlatni sjaj. SVAKA ČAST !
nena
Sale legendo , tebi,igracima i strucnom stabu zelim iskrene cestitke na osvojenom srebru, ali za nas sija kao ZLATO. Vi ste nasi sampioni.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.