Почетна / Кошарка / Репрезентација

Новак Ђоковић гост на опроштајној утакмици Душана Ивковића

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић биће један од гостију на опроштај утакмици легендарног тренера Душана Ивковића, која је заказана за 20. септембар у Атини, саопштено је из Ђоковићевог ПР тима
ФОТО: Ројтерс

Како се наводи, Ђоковић долази по позиву Дуде Ивковића кога изузетно цени и поштује и радује се прилици да буде његов гост.

На утакмици у Атини састаће се Олимпијакос, са којим је Ивковић освојио две титуле првака Европе и тим састављен од највећих асова европске кошарке.

Уочи утакмице легендарном тренеру биће уручено признање „Легенда Евролиге”, чиме ће постати први струцњак у том друштву где су асови попут Димитриса Дијамантидиса, Шарунаса Јасикевичијуса, Хуана Карлоса Навара, Теа Папалукаса, Рамунаса Шишкаускаса и Мирсада Јаховића.

На опроштају Ивковића биће његови бивши играчи Милош Теодосић, Томас Ертел, Никос Зизис, Стефан Марковић, Богдан Богдановић, Костас Слукас, Чеди Осман, Никола Калинић, Перо Антић, Дарио Шарић, Виктор Хријапа, Кајл Хајнс, Бобан Марјановић, а присуствоваће и селектор Србије Александар Ђорђевић.

Ивковић је током богате каријере водио многе клубове попут Партизана, Ариса, београдског Радничког, Шибенке, Олимпијакоса, московских ЦСКА и Динама, Ефеса и других, освојио је два пута Евролигу (1997. и 2012), Еврокуп (2006), европски Куп Радивоја Кораћа (1976) и Куп Сапорта (2000), уз 15 титула првака и купова држава у којима је радио.

Са државним тимом освојио је прегршт медаља, злато на Светском првенству (1990), три злата на шампионату Европе (1989, 1991. и 1995), уз једно континентално (2009) и олимпијско (1998) сребро.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Duda i Željko, uz prof Nikolića, najveća trenerska imena Evrope i Partizana!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.