Почетна / Кошарка / Репрезентација

Орлови сами себе победили, Словенија на крилима Драгића постала првак Европе!

Имала је сјајну прилику Србија да освоји титулу првака Европе, водила је са 82:80, али је одиграла катастрофалну завршницу меча
ФОТО: Д. Жарковић
Србија – Словенија 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22)
СРБИЈА: Мачван 18, Богдановић 22, Лучић 9, Милосављевић 2, Бирчевић 8, Штимац 2, Лазић, Мицић 4, Гудурић 6, Јовић 2, Кузмић 6, Марјановић 6.
СЛОВЕНИЈА: Рендолф 11, Ребец, Драгић 35, Николић 4, Препелич 21, Мурић 5, Блажич 7, Видмар 2, Загорац, Димец, Чанчар, Дончић 8.

 

Србија је добро почела меч, после три асистенције Богдановића и три коша Кузмића водила је са 6:5. Недуго потом, кад је погодио и Богдановић Србија је имала „плус пет”, а Кокошков је био приморан да затражи тајм-аут (18:13).

Водила је Србија и са 28:27 после тројке Бирчевића, али је тада Словенија преузела контролу. Боље речено, Горан Драгић.

НБА ас је до полувремена постигао невероватних 26 поена! Мењао је Ђорђевић чуваре, али није вредело, Србин у дресу Словеније је био немилосрдан.

Управо после шест његових везаних поена Словенија је први пут имала двоцифрену разлику (38:28), а до полувремена имали су „плус девет” (57:48).

Дуго је Словенија држала дистанцу, све до 63:53. Али, тада је Ђорђевић промешао карте, шансу је дао Мицићу, Штимцу, Бирчевићу и Гудурићу.

А они су полако крцкали предност ривала, те је Кокошков после поготка Штимца морао да затражи тајм-аут (63:61).

Рендолф је поготком вратио сигурност, а кад је на паркету поново био Драгић, знало се даће на њега ићи напади. Он је поново погодио из соло акције, а потом је два бацања убацио и Препелич (69:61).

Бирчевић је на уласку у последњи минут трећег квартала погодио тројку из ћошка, а напокон је то урадио и Богдановић (69:67).

Драгић је до краја изнудио два бацања и наравно погодио (71:67), али се Србија вратила у игру пред последњих десет минута.

Две глупости Гудурића одржале су Словенце у игри. Друга је била неспортска грешка на Николићу, па је Ђорђевић вратио у игру Мицића.

Два бацања Николића и кош Блажича вратили су осам разлике Словенцима (75:67). И то без Драгића и повређеног Дончића на паркету.

Мачван је тројком вратио наду, али је Блажич још једном био прецизан (77:70). Но, Богдановић и Мицић су вратили „минус три” (77:74).

Али, потом су судије помогле Словенији, одсвирале су „флопинг” Мицићу, уместо четвртог фаула Драгићу. Но, овај је промашио слободно бацање, а потом и шут за три.

Скок у нападу Кузмића, те асистенција ка Лучићу били су сигнал да Кокошков поново затражи тајм-аут (77:76). Није помогло, после коша Мачвана Србија је водила (78:77).

Препелич је наставио тамо где је стао у првом полувремену, поново погодио далекометну тројку, али је Мачван вратио изједначење (80:80), на четири минута до краја.

Два промашена бацања Кузмића нису била добар знак, Препелич је потом погодио и натерао Ђорђевића да зове тајм-аут (84:82).

Уследила су два промашаја за три, најпре Богдановића, потом и Мачвана. Рендолф је то казнио (86:82), на 98 секунди пре краја.

У наредном нападу Богдановић је изблокиран, а потом је Лучић при шуту за три поена фаулирао Препелича (88:82). За преокрет је било касно, Словенија је заслужено на трону.

Коментари68
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ZLATO JE TREBALO DA BUDE NASE!
Mi smo ljudi trebali da dobijemo ovu utakmicu da je bilo korektno suđenje i to je fakat! Objektivno su nam sudije ukrale mnogo poena a njima poklonili isto toliko! I pored svega toga smo došli do egala sa niima u jednom trenutku! Ali u takvoj situaciji kada igraš takve utakmice, potrošnja fizička i psihička je enormna i zato smo na kraju pali, nismo uspeli da zadamo završni udarac! A lično mislim da je i Sale je trebao da ih iznenadi (kao što je znao da izvuče iz rukava uvek nešto novo) tako što će reći Bogdanu da podeli loptu nekom drugom na šut u finišu meča a ne one divlje šuteve na silu da forsira! Jer su svi drugi mogli da pogode takođe, to su pokazali, bukvalno su svi mogli (Lučić, Gudurić, Milosavljević, Micić, Mačvan), mogao je da proba tako jer je Kokoškov znao da će ići na njega poslednja deonica meča.. Sve u svemu, nismo ni morali ni trebali da dođemo u situaciju da se meč prelama u poslednjim minutama samo da je suđenje bilo korektnije, da je bilo samo malčice korektnije...
Potpisujem!
Dabogda vi nama, momci, na svakom narednom takmičenju (svjetskim, evropskim i olimpijskim prvenstvima) tokom idućih deset godina, "PODBACIVALI"... SA SREBROM OKO VRATA! Odmah potpisujem!
Čuj mamlaza: - Sale i momci "podbacili"!?!
Pa ovi Slovenci (tj. naturalizovani Amerikanac, Srbi, Bošnjaci, Hrvati..., predvođeni srpskim stručnim štabom) su pre par dana, PONIZILI, IZDEVETALI i UČINILI SMEŠNIM i TRAGIKOMIČNIM Španiju, prvake Evrope: braću Gasol, Rodrigesa, Navara, Rubija i ekipu?! Najbolju košarkašku reprezentaciju Evrope u posljednjih 10 godina?! Srbija, uz 8 nedostajućih najboljih (uz Bogdanovića) igrača, sa povrijeđenim Lazićem i Jovićem (prvim defanzivcima), uz KATASTROFALNO SUĐENJE NA NAŠU ŠTETU, uzima SREBRO!? I neko se usuđuje da momcima i Saletu nešto zamjera?! Kako vas niije sramota? NAKLON DO PODA ĐORĐEVIĆU I OVIM NAŠIM (OD SVIH DAVNO "PREŽALJENIM" I "OTPISANIM") KOŠARKAŠKIM RATNICIMA. Kako vas ono nazvaše: "drugi tim", "B tim", "C tim")?!? SVAKA VAM ČAST. Usrećili ste sve Srbe! Ponosimo se vama. Vaše srebro je DUPLO ZLATNIJE i VRJEDNIJE od Zlata NATURALIZOVANIH "janeza". Kada vidim kako AFRO-AMERIKANC preko noći postaje "janez" i odmah dobija pravo da igra za reprezentaciju, smuči m se FIBA
ero
Steta imali smo ih,ali Djordjevic je trenerski ispod Kokosova na zalost...Cude se strani komentatori zasto drzi Bobija celo 2 poluvreme na klupi..igraca koji pravi razliku!
solunac
U srpskoj kosarci je sve manje vrhunskih napadaca, kosgetera, sa perfektnom individualnom tehnikom, dobrim driblingom, kvalitetnim sutem. Kosarkaska inteligencija i voljni momenat nas jos uvek krase ali manjak talenta u napadu je evidentan. O tome bi posebno trebalo da razmisle treneri mladjih kategorija, jer ne mogu se sve utakmice dobiti na odbranu i zbog taktickih finesa trenera. Svaki skolovan kosarskas mora u rukama da nosi minimum 20 poena!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.