Почетна / Кошарка / Репрезентација

Богдановић: Рекао ми је: „Ти си луд“, на то сам му рекао: „Мајсторе, ти даш 30 поена на свакој утакмици“

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства, пошто је вечерас у Истанбулу победила Русију са 87:79
ФОТО: Д. Жарковић

Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је да је његова екипа направила узузетан успех пласманом у финале Европског првенства и додао.

- Ово је изузетан успех за нас. Ово ми је прво финале Европског првенства, али целој новој генерацији. Не знам шта да кажем, пресрећан сам. После свих повреда, ми смо наставили да верујемо. Сале нам је уливао невероватну дозу самопоуздања и енергије, спремао нас за овакве физичке напоре. Хвала и навијачима који су дошли да нас подрже.

Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства, пошто је вечерас у Истанбулу победила Русију са 87:79. Противник у борби за злато изабраницима Александра Ђорђевића биће Словенија.

- Направили смо 14-15-16 разлике, али смо онда дозволили ону глупу серију од 10:0. Имају квалитет, показали су да могу за два минута да стигну. Мало смо пали ту, али најбитније да играмо финале.

На питање новинара колико је сањао овакав успех са националним тимом, Богдановић је рекао:

- Ма немате појма... Не могу да вам опишем, играмо у три године финала Светског првенства, Олимпијских игара и Европског првенства. Треба сад наћи енергију да узмемо то злато. Словенци играју без грешке, изванредно, али морамо још јаче да одговоримо.

Богдановић је у финишу меча погодио једну од кључних тројки.

- Веровао сам до краја. Радим то на тренингу стално. Промашио сам неке шутеве и погодим најтежи, али таква је кошарка, такав сам и ја, то је то.

Он је после утакмице разговарао са најбољим руским играчем, Алексејем Шведом.

- Рекао ми је: 'Ти си луд'. На то сам му рекао: 'Мајсторе, ти даш 30 поена на свакој утакмици - рекао је Богдановић.

Центар Бобан Марјановић је рекао да је његова екипа пружила сјајну игру током целог првенства и да је заслужено у финалу.

- Мислим да смо стварно пружили добру игру током целог првенства, да нисмо то урадили не бисмо били у финалу. Момци су одиграли одлично, сви, од првог до последњег, цео стручни штаб и зато смо ту где јесмо - рекао је Марјановић.

На питање шта је било најтеже на вечерашњем мечу, он је кроз осмех одговорио:

- Најтеже је било добити.

Он очекује и тешко финале.

- Ако желимо да добијемо, мораћемо да играмо јаче и паметније од њих. Биће тешка утакмица.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pngro
Bogsanovic polako, ali sigurno staje u red velicina !
SRBIN
VI STE VEC SADA POBEDNICI --JUNACI SRBIJE,pokazali ste kako se bori i brani cast svoje zemlje, bilo ko da pobedi u finalu pobednik je SRBIJA, jer smo dokazali da smo neunistivi i jaki, ZIVELA SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA,
Idemo!
<3 <3 <3

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.