Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ђорђевић: Постоје крилатице пред меч са Русима...

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић, прижељкује реванш Русима за пораз у групној фази Европског првенства и нада се да ће се на делу видети неписано правило да један тим не може два пута да добије истог противника на турниру.
ФОТО: ФИБА

- Постоје неке крилатице, надам се да важе у овом случају. Једна од ствари на које добро реагујемо су грешке, играчи се труде да прихвате савете. Ипак, то је само детаљ и не смемо да се ослањамо на њега - рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у Истанбулу.

Он је додао да су његови играчи одлично реаговали после пораза од Русије у другом колу Д групе.

- Извукли смо добре поуке. Реткост је да се са оволико жеље кошаркаши прилазе мечу, да се толико прича о противницима и разговара међусобно. Руси су амбициозни, играју сигурно, само су против Летоније подбацили, а на нама је да се сконцентришемо. Знамо шта наш чека.

На питање како зауставити најбољег руског кошаркаша Алексеја Шведа и првог стрелца турнира са 24 поена у просеку по мечу, Ђорђевић је имао спреман одговор.

- Напад ти омогућује да победиш једну утакмицу, а одбрана турнир - јасан је био селектор.

Он се дотакао и повреде Бранка Лазића због које ће пропустити саму завршницу Европског првенства.

- После дуела са Летонцем Тимом појавио се бол, био је на константним терапијама иако је играо. Лазић није могао више да трпи бол, направили смо магнетну резонанцу која је показала да има рупутура и онемогућава да буде са нама .

Крилни кошаркаш Владимир Лучић наглашава да екипа са доста енергије улази у сам финиш борбе за медаљу.

- Три дана размака је довољно времена да се опоравимо. Физички смо спремни да регујемо на полуфинале и финале. Приметио сам да има више наших навијача, али и осталих, надам се да ће нам поново бити велика подршка, као против Италије - навео је Лучић.

Полуфинале између Србије и Русије игра се сутра од 20.30 у дворани Синан Ердем. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Laza
manite priče o ovom "nepisanom" pravilu kako niko nikog ne može dva puta da dobije na jednom turniru. Prošle godine nas Ameri dobiju i u grupi i u finalu. 1998. godine dobijemo Ruse i u grupi i u finalu. 1995 godine dobijemo Litvance i u grupi i u finalu. Takođe 1995., ali i 1998. godine dobijemo Grke i u grupi i u polufinalu. Isto tako 1989 tadašnja Jugoslavija dobije Grke i u grupi i u finalu. Eto 6 primera kako ta tvrdnja pada u vodu. I na to pravilo bi trebali da zaboravimo, iako imamo primere kako smo 2009. godine u polufinalu razbilu Sloveniju iako smo od nje izgubili u grupi, ili 2014. godine kada smo razvalili Brazil u četvrtfinalu i Francusku u polufinalu, iako smo od njih izgubili u grupi, ili opet kako smo prošle godine pokidali Australiju u polufinalu iako su nas dobili u grupi. Jednostavno, Srbija je trebala da pobedi i prvu utakmicu protiv Rusije, ali je mnogo promašenih slobodnih bacanja u finišu presudilo. Sutra ih pobeđujemo, proćiće Rusi kao Australija!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.