Почетна / Кошарка / Репрезентација

Богдановић: Остварили смо циљ, желимо медаљу

Кошаркаши Србије пласирали су се вечерас у полуфинале Европског првенства пошто су победили Италију са 83:67
ФОТО: Д. Жарковић

Српски кошаркашки репрезентативац Богдан Богдановић рекао је да је његова екипа вечерашњим пласманом у полуфинале Европског првенства остварила циљ и да ће у предстојећој утакмици против Русије дати све од себе, пошто је то меч који доноси медаљу.

- Остварили смо циљ који смо зацртали на почетку припрема и са свим тим повредама. Честитам саиграчима, ово је изванредна победа за нас”, рекао је Богдановић новинарима у Истанбулу.

Кошаркаши Србије пласирали су се вечерас у полуфинале Европског првенства пошто су победили Италију са 83:67.

- Пре проласка групне фазе рекао сам да су те две утакмице (осмина финала и четвртфинале) најтеже утакмице, јер ако изгубите идете кући, а овако улазимо у борбу за медаљу.

Србија ће у петак у полуфиналу играти против Русије, која је раније данас победила Грчку са 74:69.

Богдановић је рекао да његова екипа може да унапреди игру, пре свега у одбрани, трчању контранапада, али и да се смањи број изгубљених лопти.

- Имали смо у другом полувремену пар незгодних додавања. Треба да зауставимо (Алексеја) Шведа који игра изванредан турнир. Знамо их из припремног периода и из групе, имају Шведова, Мозгова, то су искусни играчи, изванредни један на један, играју тимски. Од самог почетка треба да уђемо агресивно и са вером у победу. Изаћи ћемо и борићемо се, то је утакмица за медаљу.

Упитан о податку да је Србија под вођством селектора Александра Ђорђевића четири пута играла четвртфинале неког такмичења и победила сваки пут, Богдановић је рекао да вера и хемија красе репрезентацију.

- Стварно волимо што смо овде, сваки минут је драгоцен, видели сте како се боримо - рекао је кошаркаш Сакрамента.

Репрезентативац Србије Драган Милосављевић рекао је да је екипа остварила велику победу.

- Ушли смо од почетка јако добро, играли смо сјајно, сви играчи су дали невероватан допринос. Играли смо чврсто, знали смо да не могу да одговоре на ту чврсту игру. Велика победа, за два дана играмо полуфинале, још једна утакмица до финала. Треба да се одморимо и размишљамо о тој утакмици. Велики успех, да не причам сад те глупости да смо Б репрезентација... Сви момци овде имају квалитет, уз Богдана који је прави лидер екипе мислим да можемо да остваримо оно што смо зацртали. Биће сигурно јако тешко - додао је Милосављевић.

Једини пораз на турниру Србија је претрпела управо од Русије у групној фази.

- Добили су нас, знамо како су нас добили и треба да одговоримо на то.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Momci vi ste postigli i više od onoga što smo očekivali. Sada opušteno, pa neka padnu i baćuške. SREĆNO !
Razocarani Srbin
Nas tim nije najbolje sto imamo (barem po imenima),ali igraju srcem, a razlog za to je sledeci: Zazmurite i zamislite da ste jedan od tih momaka u dresu; ulazis sa klupe, hrabri te selektor...bodri te Predsednik KSS, a pored njega tu je Tomasevic, uz tebe,svim srcem je Bodiroga, i na kraju, savet ti daju, pozdravljaju ili vriste iz sve snage za tebe i tovj tim Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic... Ljudi, pa da covek nije trenirao kosarku, tog momenta bi zaigrao kao najbolji na svetu...svim srcem,kao nikada do tada... E to je ono sto mi imamo,a drugi ili nemaju ili imaju u manjim kolicinama... e to Srbiju izdvaja od svih drugih...zato bi nasi Dragacevski trubaci bili u vrhu...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.