Почетна / Кошарка / Репрезентација

Српкиње у последњем минуту испустиле златну медаљу

Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, освојила је друго место и сребрну медаљу на Европском првенству које је одржано у Шопрону (Мађарска)
ФОТО: ФСС
Србија – Белгија 53:55 (13:11, 3:22, 20:8, 17:14)
СРБИЈА: Димитријевић, Цураковић, Катанић 10, Зукановић 2, Турудић 6, Радуловић 2, Вуловић, Наумчев 11, Ђорђевић 4, Новковић, Перић, Раца 18.
БЕЛГИЈА: Хамбурсин 3, Дешамп, Леблон, Бастин 7, Лукуса, Вервет 16, Сакин, Бе. Меси 15, Би. Меси 6, Хемелс, Девос 8, Досу.

 

Наш млади тим је у финалном мечу за памћење после велике борбе и бројних преокрета поражен од селекције Белгије.

Селектор Милош Павловић мора да буде поносан на своје изабранице које су још једном оставиле срце на паркету, успеле да надокнаде „минус 17“ са полувремена, имале у самом финишу два поена предности, али не и снаге за завршни ударац физички далеко јачем ривалу.

Само два погођена шута из 12 покушаја за скоро осам минута јасно је говорио да је наш млади тим почео у грчу финалну утакмицу. Белгијанке су се нешто боље снашле на самом старту и повеле са 11:4. Ипак, Теодора Турудић погађа тројку, Србија преузима иницијативу, доминира у ваздушним дуелима и серијом 9:0 решава прву четвртину у своју корист – 13:11.

Више од шест минута српске јуниорке нису успевале да пронађу решење за жестоку одбрану ривалки које су преокренуле резултат у своју корист 27:15.

Само три постигнута поена са линије слободних бацања у другој четвртини, најбоље одсликава колико нашем младом тиму ништа није ишло од руке у овом делу игре.

Белгијанке су форсирале свој стил игре, биле веома агресивне и после 20 минута сусрета имале велику предност – 33:16.

Сасвим друга слика на старту другог полувремена. Разиграла се Невена Наумчев, почеле су да погађају Марија Зукановић и Ивана Катанић што се аутоматски одразило на резултат – 37:29 (26. минут).

Нису се ту зауставиле српске јуниорке већ су тројком сјајне Иване Раце у смирај треће деонице успеле да приђу на 41:36. Србија се резултатски потпуно вратила у меч у 34. минуту кад је Ивана Катанић смањила на 45:44.

Само два минута касније незаустављива Раца донела је вођство Србији – 48:47. Ретко виђен преокрет био је на помолу кад је Невена Наумчев погодила тројку за 53:50 на два и по минута пре краја.

На жалост, није било тако. Српске јуниорке нису успеле да поентирају до краја сусрета, а Белгијанке су серијом 5:0 дошле до тријумфа – 55:53 и златне медаље.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milisav
53:50 dva I po minuta do kraja. Krece nase srljanje i divljanje, pet vezanih besmislenih suteva za tri poena, alo treneru trazi tajm, smiri igru, reci nesto. Ali ti nisi i izgubismo utakmicu i manite se vise tih pick and rollova, igrajte normalnu kosarku a ne da kopirate to sto ste videli da svi treneri igraju.
nik
Ovo je izvanredan uspeh i ne treba traziti dlaku u jajetu.Milos kao trener u svakom slucaju zavredjuje paznju i ozbiljan je kandidat za selektora i pored toga ,,sto u Srbiji nema trenera koji moze da vodu A selekciju,, te se prorocanstvo babe Vange nije ostvarilo!!! Demant je usledio na najbolji nacin.Mi smo velesila u basketu i samo se ZLATO racuna i nista vise, videli smo ko je docekao devojke, oni koji su ih i ispratili.To je stvarnost.BRAVO ZA NASE DEVOJKE I STRUCNI STAB!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.