Почетна / Кошарка / Репрезентација

Стефан Јовић: Не тражим ја десет одсто од уговора, само чоколаду

Енергија је феноменална, радимо добро, конкуренција је велика, ко год буде у 12 биће то моћан тим – каже сјајни организатор игре Стефан Јовић
ФОТО: М. Антић

О музичком таленту Стефана Јовића, већ су испричане приче. Видели смо га и на делу, са гитаром у рукама, микрофоном испред, како са својим Нишлијама слави један од трофеја у Купу Кораћа, који је освојио у дресу Црвене звезде.

Али, изненадио нас је када је сео за клавир који се налази, више као украс, у фоајеу хотела „Гранд“ и засвирао. Препознали смо „Цесарицу“, додуше у неком мало другачијем аранжману.

Не ради то често. Вероватно је то била и једина прилика кад је на припремама репрезентације мисли скренуо са кошарке на музику.

Тражили су ми да понесем гитару, али нисам желео. Сматрам да за овакве прилике и није баш гитара. Овде се ради озбиљно, имамо пред собом јасан циљ који желимо да испунимо. Лако ћу ја узети гитару кад ми остваримо оно што смо замислили, па и да запевамо. Ово је база свих дешавања, ово је најбитнија ствар и мора да се одради професионално – причао је Јовић врло озбиљним тоном.

На помен имена његовог цимера, бившег саиграча из Звезде, Огњена Кузмића, имао је већ „припремљен“ одговор.

Од Огњена Кузмића очекујем чоколаду од сто грама, „Најлепше жеље“ са кексом – рекао је уз широки осмех сјајни организатор игре, па додао:

Не тражим ја десет одсто од уговора, само чоколаду.

Потом је открио да још има оних који су му „дужини“. 

То Мајк Цирбес није купио, то Владимир Штимац није купио.

Али, Јовић памти. Са Цирбесом ће сада играти у Бајерну.

Ето прилика да оде на 300 грама – додао је.

Наравно, све је ово због искрених речи захвалности Огњена Кузмића који је, по потписивању уговора са Реалом, рекао како је то све због Јовића који га је, како је јасно рекао: „својим асистенцијама држао у животу“.

Кад се нашалио са саиграчем и цимером из репрезентације, Јовић је доста озбиљније рекао:

Искрено, што би рекао Мута, мени је све то нормално. То је оно што ја и треба да радим на терену, то је мој посао. Као што је његов посао да закуца десет пута и да скочи десет пута. Тако је мој задатак да му спроведем лопту и олакшам посао. Без обзира на све сумње које су биле на почетку сезоне, када је Кузмић дошао у Звезду само је рекао да му дамо мало времена. До краја је показао да има квалитет да игра у Звезди, сигуран сам да ће то показати и у Реалу. Драго му је да је направио велики корак даље у својој каријери.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.