Почетна / Кошарка / Репрезентација

Гудурић после повратка из Истанбула: Увек сам веровао и много радио, овакав корак је природан

Марко Гудурић, момак чији је трансфер у Фенербахче уздрмао Европу, по повратку у Београд због репрезентације сумира: „Све се дешава са разлогом“
ФОТО: В. Марковић

Марко Гудурић је у уторак отпутовао за Истанбул, јуче је обавио прегледе, завршио све формалности око преласка у редове шампиона Европе и одмах сео у авион за Београд. Чим је слетео на аеродром Никола Тесла, по договору, јавио се редакцији Журнала.

Док је летео, у тих сат и 45 минута, турски медији и друштвене мреже су биле затрпане његовим фотографијама у обележјима Фенербахчеа. Стигао је и дочекан како заслужује, као велика звезда.

Не желећи да му одузимамо много времена, а и енергију која му је сигурно била на измаку након свега што се протеклих дана десило у његовом животу, одмах смо га питали, како се осећа? Да ли је имао времена да остане сам са собом, удахне дубоко и сабере мисли?

- Искрено, још нисам потпуно свестан. Вероватно ће ми све доћи када будем отпутовао за Истанбул, када буде почела сезона и крену први тренинзи. Све ово јевелика промена – причао је у даху млади ас.

Да будем међу 12

Гудурића већ данас чека ново „лудило“ и притисак, борба за дрес са државним грбом и место међу 12 који ће представљати Србију на Евробаскету.

Пут у Истанбул, овога пута као репрезентативац, заокружила би фантастичну причу. Огроман изазов, огроман притисак. Али, за сјајног бека нешто што са лакоћом носи:

- Нема ту превише филозофије. Циљеви су јасни. Први да на сваком тренингу дам максимум, а крајњи да се изборим за место међу 12.

Како је изгледао први контакт са новом средином?

- Све је било врхунски. На први поглед се види величина Фенербахчеа. Сјајно сам дочекан, сви људи које сам упознао били су веома љубазни и захвалан сам им на томе. Обавио сам прегледе, верујем да је све то ОК. Радујем се новом кораку у каријери и што ћу имати прилику да играм у великом клубу, сарађујем са Жељком Обрадовићем и новим саиграчима.

Никада нисте били од оних који се плаше изазова. Ипак, да ли има треме, да ли адреналин дрма?

- На Фенербахчеу ће наредне сезоне бити велики притисак. Сви желе да сруше шампиона. То значи и да ће притисак бити на мени. Стижем као појачање, странац сам и од првог дана од мене се очекују добре партије.

Да ли вас је мало изненадило све што се догодило? Растанак са Црвеном звездом, Фенербахче, милион евра обештећење, огромна очекивања...

- Све се десило веома брзо. Али, нисам посебно изненађен. Увек сам веровао и много радио. У тим околностима, овакав корак је природан.

Да ли сте некада помислили да је мало пребрзо? За само две године из КЛС и дреса ФМП-а, преко две незаборавне сезоне у Црвеној звезди, стигли сте до шампиона Европе.

- То је на другима да процене. Моја филозофија је да се у животу све дешава са разлогом. Тако гледам и на прелазак у Фенербахче који је дошао у право време за даљи развој моје каријере.

У многим интервјуима, када је говорио о својим жељама, Гудурић је често истицао да би волео да има пут као Богдан Богдановић. Судбина је хтела да баш крене његовим стопама.

- И он је са 22 године стигао Фенербахче – кроз осмех је рекао сјајни бек. – То је све лепо. Али, мој циљ је да будем Марко Гудурић, а не Богдан Богдановић. Долазим као његова замена, а сви знамо о каквом играчу се ради и колико је то бреме, али ја желим да радим на себи и стварам своје име.

Звезда увек део мене

С обзиром шта му се све дешава, лако је констатовати да Марко Гудурић живи своје снове. Ипак, међу толико лепих ствари, има једна која га жуља и коју не може тако лако да прогута – растанак са Црвеном звездом.

И даље му у ушима одзвања песма Делија, пред очима му пролази тројка Партизану са звуком сирене, рушење Реала и многих великана, тренуци од којих застаје дах, трофеји...

Тешко је и причао о осећањима која га обузимају док размишља о свему што је доживео у црвено-белом дресу.

- Спремио сам посебну поруку за све. Није ми свеједно. Црвена звезда је моја велика љубав и жеља од малих ногу. Каријера ме води даље, све је то природно. Али, Црвена звезда ће увек бити део мене. Никада нећу заборавити две прелепе године.

Богдановић: Спреми се, биће тешко

Истог дана када је обелодањен Гудурићев трансфер у Фенербахче, огласио се и Богдан Богдановић и поручио навијачима да верују у њега.

Нови члан Сакарамента имао је и посебан савет за Гудурића:

- Чули смо се и причали. За нешто више ће бити времена током припрема репрезентације. Али одмах ми је рекао, спреми се биће тешко. Кратко и јасно.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nemanja
guduric jeste veliki talenta.Ali on sa 22 godine nije ono sto je bio Bogdanovic sa 22.Sto naravno ne znaci da nece posati,pa i bolji igrac ,sto mu ja iskreno zelim.
joks
tvoji koraci pri svakom prijemu lopte su neprirodni

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.