Почетна / Кошарка / Репрезентација

Oтворен Радуљичин терен у Инђији

На обновљеном терену у Инђији први се „уписао“ центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица и тако свечано обележио почетак припремног периода за предстојећи Евробаскет
ФОТО: Моцарт

Инђија је у недељу била главно место окупљања љубитеља кошарке из овог дела Србије. Мирослав Радуљица је с председником општине Владимиром Гаком свечано отворио реновирани терен за кошарку који од саданоси његово име!

Први центар репрезентације наше земље и вицешампион света с великим одушевљењем је дочекан у свом месту. Његови суграђани су направили сјајну атмосферу, поносни на нови терен и на свог представника у дресу Орлова. Пожелели су му срећу на Евробаскету, а он њима да баш на овом терену стасају нови репрезентативци.

- Ово је заиста одлична акција и знам колико је значајна за клинце у Инђији. Да сам ја имао овакав терен, можда бих био још бољи играч! Шалу на страну, заиста ми је велика част што терен носи моје име и надам се да ће инспирисати многе да се увек труде и, наравно, да се баве спортом, било рекреативно или професионално. Захваљујем Општини Инђија и компанији Моцарт на заиста одлично урађеном послу за моје суграђане.

Општина Инђија и компанија Моцарт удружиле су снаге и у акцији „Сто терена за једну игру“ обновљено је још једно кошаркашко игралиште.

- После неколико година запуштености успели смо да издвојимо значајна средства за реконструкцију кошаркашког терена „код Дома”. Ово је почетак реализације плана да обновимо све спортске терене у нашој општини како бисмо спортистима и свим суграђанима пружили што боље услове за бављење спортом и рекреацијом. Промоцијом спорта афирмишемо здрав начин живота, витешко надметање и победнички менталитет,а то је нарочито важно заомладину којаје наша будућност. Желео бих да нагласим да кошаркашкоигралиште не би данас лепо изгледало да свој допринос нису дали компаније Моззарт и Гогић пласт. Уверен сам да ће се на овом савременом терену стварати нови шампиони инспирисани нашим Инђијцем и репрезентативцем Мирославом Радуљицом - истакао је Владимир Гак, председник општине Инђија.

Такмичење у шутирању тројки постало је традиција на сваком обновљеном терену, а овога пута организована је и ревијална утакмица између младих нада инђијских кошаркашких клубова. Радуљица је испратио бравуре наследника, као и вештине тројкаша, а најуспешнијима је уручио и награде. 

До сада су у друштвено одговорној акцији компаније Моцарт обновљена 42 кошаркашка терена широм Србије.

- Мирослав Радуљица инспирише генерације које долазе својом енергијом и посвећношћу, заједно са осталим репрезентативцима донео је невероватне успехе српској кошарци. Посебно нам је драго што смо са Општином Инђија успели да у потпуности реконструишемо терен у његовом месту. Нашом акцијом желимо да популаризујемо спорт, да подржимо кошарку како бисмо остали на путу успеха. Младим надама игре под обручима је потребна подршка, терени у близини и добри услови, како бисмо наставили да серадујемо новим медаљама наше кошарке - истакла је Соња Савић, менаџер за односе са јавношћу компаније Моцарт.

Након Врбаса, Пријепоља, Пирота, Зрењанина, Крагујевца, Крушевца, Мачванске Митровице, Велике Дренове, Фекетића, Врњачке Бање, Шапца, Ваљева, Прибојске бање, Прешева, Ковина, Руме,Ниша, Новог Сада, Зрењанина, Обреновца, Рашке, Бачке Паланке, Зајечара, Ужица, Кикинде и Београда, друштвено одговорна акција компаније Моцарт „Сто терена за једну игру“се наставља до свих 100 обновљених терена!

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.