Почетна / Кошарка / Репрезентација

Ана Јоковић: Стално се спомиње ко недостаје, то ми није јасно. Недостајала је само Пејџ, јер је повређена!

Решење које су понудили Ана Јоковић и Предраг Даниловић, деловало је сасвим добро. У том тренутку, Стеван Караџић се уклапао у ту слику
ФОТО: Н. Неговановић

Специјално за Журнал из Чешке: Биљана Костреш

Баш као што је и селектор Стеван Караџић, одмах после елиминације са Европског првенства преузео одговорност за неуспех, и Кошаркашки савез Србије је на себе узео онај део одговорности који до њих, односи се на именовање шефа струке српских кошаркашица.

Пошто је остатак посла, обезбеђивања максималних услова за припреме и само такмичење, више него добро обављен.

Уз сво поштовање искуснијих тренера, многи од њих су имали прилику да воде и сениорски национални тим, не претерано успешно, није да је Ана Јоковић и сектор за женску кошарку имао неки претерани избор приликом избора селектора. Посебно јер је морао да реагује брзо, пошто је Марина Маљковић оставку поднела почетком године, а припреме су почињале већ у мају.

Странац није долазио у обзир, а било је потребно пронаћи тренера кадрог да оствари зацртани циљ, човека од искуства и ауторитета.

У разговору са новинарима у Прагу, где чека сутрашње заседање Борда ФИБА на коме ће бити одлучено да ли ће Србија добити организацију Европског првенства 2019, Ана Јоковић је направила краћу анализу.

Циљ није испуњен и много је разлога за то – почела је Јоковићева.

Није тренутак да пре анализе о томе причамо. Селектор је преузео одговорност, то као што ћу ја и Савез преузети свој део одговорности.

Потом је наставила:

Прво би требало одати признање свим девојкама које су и поред освојених медаља и обезбеђених националних признања, дошле и биле ту од првога дана припрема. Посветиле су месец и по дана репрезентацији Србије и то одмах по завршетку сезона. Две су биле повређене, за Ану нисмо знали док није дошла, а Соња је ризиковала каријеру и огроман уговор, због репрезентације.

Јоковићева је посветила део анализе и онима које недостају.

Видим да се стално спомиње ко недостаје, и то ми није јасно. Практично је само Пејџ недостајала, јер је повређена. А због чега се остале ствари спомињу?! Па, Дајана Бутулија и Милица Дабовић су се опростиле од репрезентације, бивша селекторка је сама отишла у најгорем могућем тренутку.

Као основни разлог због кога Србија није остварила зацртани циљ, пласмана на Светско првенство, Јоковићева је истакла:

Повреде и неспремност кључних играчица су највише кумовале овом резултату, плус још неке друге ствари. Психологија и педагогија у раду са женама су од кључног значаја, ми то сада нисмо имали, као ни потребну енергију. Чекамо суботу, да видимо да ли ћемо добити домаћинство ЕП 2019, даље кораке преузимаћемо у зависности од тога.

Закључујући причу, Јоковићева је рекла.

Сматрам да се овој екипи мора дати максимална подршка, сада кад их највише боли.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziki
Karadzic je odlican trener,ali je ipak muski trener,pritom trenutak u kom je dobio reprezentaciju ja najgori moguci,nije sedovoljno analizirala trenutna situacija nego se razmisljalo sujetno sto je pogresno,i na kraju je donelo ovakav rezultat.Marina je gradila ovu reprezentaciju dugo u uslovima gde jedva i da imamo domacu ligu to je veoma tesko,ali nemamo dugorocnu strategiju izato nam se ovo desava.Entuzijazam ljudi kao sto je marina nije dovoljan potreban je sistem.
Ziki
Bilo je i drugih resenja,ali nisu bili podobni.Jedno od resenja je bio Laslo Rateber koji ima nas pasos jer je iz Novog Sada,ali on je nepodoban jer ima kosarkasku akademiju i sedam devojcica iz Srbije se tamo razvija u Pecuju.Deca su otisla zbog dobrih uslova,pa na kraju nasih 5-6 seniorki igra u madjarskoj.
Rade
Ne treba izmišljati toplu vodu pa da se vidi da je selektor loš. Koliko ja znam, niko nije nedostajao, broj igračica je bio koliko i propisi nalažu, a da li je i Džordan mogao da igra, to je drugo pitanje. Dakle, sve ostalo je u domenu pripreme i vodjenju ekipe. Karadžić jednostavno nije za to... Pitanje za Srbiju je zašto je Maljkovićeva prvo oterana iz države, a zatim i iz reprezentacije? Svi znamo odgovor i svi ćutimo!!!!!!!!!!!!!!!
Laza
Ko je Maljkovićevu oterao iz države? Žena otišla u Limož, za velike pare, kao što je i iz reprezentacije sama otišla, u najgorem mogućem trenutku.
Pedja
Nema tu velike filozofije, kriv je trener. Igracki sastav je maltene isti, a rezultati katastrofalni. Jednu od glupljih izjava sam cuo od selektora kako svi igraju rastereceno protiv nas. Amerima je verovatno onda najteze, jer su protiv njih svi rastereceni decenijama. Uloga trenera, selektora je da iz ekipe izvuce maksimum. Da prema igracima postavi odredjenu taktiku, strategiju, razradi akcije za davanje koseva, pa i da ih motivise kada je potrebno. I onda nasa ekipa od 4 utakmice dobije samo jednu. Nekad nemate srece pa izgubite dobijenu, nekad sudije odluce, ali ovde pricamo o jednoj pobedi od moguce 4?! Da je Marina Maljkovc ostala selektor sa ovom istom ekipom, borila bi se za medalju.
joco
Zaista je nedostajalo te "unutrašnje igre"kako je zovu stručnjaci,nisam baš siguran ali imalismo možda i najmanje asistencija.Ne koristimo centre iako će neko reći da nisu vrhunski mislim da je trebalo igrati i preko njih.Neznam zašto nije bilo Ajduković.Ona je kod Marine bila solida a i nije neiskusna sa 26g.mogla je puno toga dati.Previše smo se oslanjali na idividualnu igru.Ubuduće ako Pejdž nebude igrala tražite neku Amerikanku na mestu centra.
Ne
Nije maltene isti. A i izgubile su dva meca od dvoje polufinalista u grupi, Grkinje su otkinule Tursku sa 30 razlike. Iz Marinine prve petorke u prvom mecu je falila Sonja Petrovic zbog povrede, Milica Dabovic, koja se povukla i Denijel Pejdz koja je povredjena. U drugom mecu su falile Milica, Denijel i Ana Dabovic koja se povredila bukvalno posle jedne minute. U prva dva meca smo imali bukvalno dve igracice iz prve Marinine petorke. A jos su Sonja i Ana, dve najbolje igracice uz Jelenu, igrale nedovoljno oporavljene.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.