Почетна / Кошарка / Репрезентација

Даниловић: Неодлазак на СП? Можемо да извучемо и неке позитивне ствари из тога

У тренутку кад је нашој репрезентацији подршка била најпотребнија, пред меч са Словенијом, у Праг је стигао и Предраг Даниловић
ФОТО: И. Милутиновић

Специјално за Журнал из Прага: Биљана Костреш

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић није мирно посматрао утакмице наших девојака.

Са трибина је врло активно учествовао у сваком мечу, пружао подршку, кад је било потребно упозоравао да има још фаулова до бонуса, негодовао, са пуним правом, на неке судијске одлуке.

У среду је испратио репрезентацију кући. Он и потпредседница Ана Јоковић су остали у Прагу, касније ће им се придружити и Дејан Томашевић, генерални секретар КСС. Биће ту до краја Шампионата.

Посебан разлог останка је и то што ће борд ФИБА Eвропе, на састанку у суботу, да одреди домаћина Европског првенства 2019. Србија је међу најозбиљнијим кандидатима.

Пре него што је напустио хотел „Кларион”, Даниловића смо замолили за кратку анализу учешћа наших девојака на Евробаскету. Док је причао, у његовом гласу није могло да се осети разочарење. Жал да, али и понос.

Ове девојке су у протеклих неколико година стварно урадиле све што су могле, свака част им на томе. Овде су се бориле колико су могле и колико је то било реално. Ана Дабовић и Соња Петровић су биле повређене, а оне су две веома битне играчице, такође недостајала је и Денијел Пејџ због начина на који се борила, па и како је играла. Зато и није било реално очекивати било шта више.

Застао је, па наставио причу:

Хвала им за све што су урадиле, на томе како су представљале своју земљу и Савез. Ми ћемо им увек бити на располагању.

Следе дани анализа и одлука.

Сад ћемо да седнемо и да видимо шта и како даље. Требало би да уводимо и нове играчице, како би оне полако стасале и сазреле уз оне које ће бити ту у наредном периоду.

Баш из тог разлога, није страшно то што ће Србија пропустити Светско првенство.

Овај празни период без такмичења је савршен за такве ствари. У овом резултату можемо да извучемо и позитивне ствари, а то је да ћемо имати период у коме ћемо моћи да све сложимо како треба и да размислимо како ћемо даље да радимо – закључио је Даниловић.

Видећемо и за селектора
Србија ће у наредном периоду вероватно тражити и новог селектора, јер је Стевану Караџићу овом акцијом истекао уговор. Дан после елиминације са Европског првенства, Даниловић није желео да шири ту тему:
Да. Њему је истекао уговор. Опште је познато да је имао уговор на годину дана. И то ћемо да видимо шта и како.
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Levo Krilo
Definitivno se ne ide na svetsko? Zar nema kvalifikacija?
Tako je to
Tako je to kada za predsednika Saveza izaberete čoveka koji je ubijao vreme u dvoranama tipa ''Poslednja šansa''. Igračka karijera je jedno, a rad u Savezu nešto sasvim drugo. Pogotovo kada je Beograd u pitanju. Trener Boža Maljković u Crvenoj Zvezdi jedva da je mogao biti pomoćni trener, a u Splitu je postao prvak Evrope. Loša selekcija, politikanstvo i uvlačenje jednih drugima u dupe, to je, ukratko, sportska Srbija.
THE COMSAT ANGELS
Nije ovo za tebe Daniloviću.Većsada bi trebao da podneseš ostavku.Upravo sada.Koga si doveo za selektora PRVAKINJA EVROPE.Jedina je pouka da trener mora da bude strateg i poznavalac ženske košarke.Daniloviću bio si osrednji košarkaš nisi bio vrhunski jer su to bili samo Saša Đorđević,Rebrača ,Bodiroga ,Stojaković,Duci Simonović i Saša Obradović.Ali bio si dobar.Kao predsjednik mislim da bi već sada bilo bolje da odeš ili da priznaš krivicu javno ,pa da te rehabilitujemo.
Sasa
Sa bud*lama se je vredi raspravljati
Pa
Naravno da nije. Po jekavici bih rekao da je jedino gledao kamenje i brda.
Прикажи још одговора
joco
Biće super ako dobijemo domaćinstvo tako da se ta pauza neće ni osetiti,mada nije dobro zbog kontinuiteta.A najpotrebniji nam je centar ako već naši nisu dovoljno dobri ili ih nekoristimo adekvatno a to govori i broj asistencija.Zašto na ovom prvenstvu nije bilo Ajduković koja je kod Marine bila u sastavu i dosta napredovali i najviša je naša igračica.Ako ne potražit neku visoku amerikanku,ako Pejdž nebude više igrala.Siguran sam da ih ima dosta koje bi igrale jer nemogu sve u Američku reprenzetaciju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.