Почетна / Кошарка / Репрезентација

Србија без Јокића, Бјелице, Марјановића...

Нови Орлови за квалификације за Светско првенство због ФИБА прозора који крећу од ове године
ФОТО: Н. Неговановић

С обзиром на ФИБА прозоре који крећу од ове године, тачније у новембру, као и да селектори неће моћи да рачунају на играче из НБА и Евролиге, постаје изузетно важно ко где игра, односно у ком такмичењу.

Из тог угла, сада је извесно да на мечевима квалификација за Светско првенство неће бити: Бјелице, Марјановића, Јокића који ће и наредне сезоне сигурно бити део НБА лиге. Ту треба додати Богдановића, Теодосића и Милутинова који ће или пут Америке или остају у Евролиги. У крему Европе су још Недовић (Уникаха), Мицић (Жалгирис), Калинић (Фенербахче), Милосављевић (Уникаха), Јовић, Лазић, Гудурић, Дангубић, Симоновић, Добрић, Кузмић (Црвена звезда) и Мачван (Милано). Наравно код многих је још могућа промена статуса.

За сада су у Еврокупу Бирчевић (Партизан) и Лучић (Бајерн), Радуљица је у Кини (Ђангсу), а још треба да се сачека потврда за Штимца чији Бешикташ најављује да ће играти ФИБА Лигу шампиона. Огњен Јарамаз је као члан Меге сада без Европе, као и Раданов и Давидовац, чланови ФМП-а. Али и то лако може да се промени.

У сваком случају, књига ће за ФИБА прозоре пасти на пар слова. Односно, селектор ће за новембар морати да прави тотално нови тим.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Ne znam ,mozda I gresim...ali izgleda da nekom smeta NACIONALNI PONOS...jedino to mogu da budu amerikanci koji nemaju svoju NACIJU...I zato na svim sportskim priredbama sviraju himnu...ne bili probudili neku nacionalnu opredeljenost. Ali tesko da ce se mnogi odreci NACIONALNE PRIPADNOSTI...ovo je mnogo dublji problem.
Perra
Odlično!
Ivan
Za kvalifikacije i nije toliko bitno,valjda ce proci ali na takmicenjima treba da bubu u punom sastavu.Uvek nadju za nas da neko izostane i onda nista.Kakve mi igrace imamo,to niko nema,prejaki su.
Mile
Ujedno Srbija bez zlata.....
Divos
НБА играчи дефинитивно неће играти квалификације за СП. Евролигашки видећемо. Ђорди је најавио да неће, али и превејани је то лисац. Промениће ћурак. Међутим, иста мука мучи све јаче европске селекције. Ако би ове најаве остале, ми чак и нисмо толико угрожени, и без ових 20ак играча могли би скрпити солидну репрезентацију, у много тежој ситуацији би били рецимо Грци (са нама се укрштају у групи Л) и Шпанци. Њима све што вреди играће у НБА и ЕЛ. Зато и мислим да ће Ђорди попустити, но видећемо. Како год, настаће прави хаос, неке моћне селекције неће на СП, а многе слабашније добиће шансу. Ако ништа ови бирократе у ФИБА-и су доказали да је Ајнштајн био у праву када је рекао; "људска глупост и свемир немају границе, мада за свемир није био сигуран".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.