Почетна / Кошарка / Репрезентација

Соња Петровић: Сазвала сам састанак клупе

Узданица репрезентације Соња Петровић прескаче премијеру на ЕП у Прагу против Грчке, спремна на нову улогу
ФОТО: Б. Костреш

Вероватно први пут у току припрема, на лицу Соње Петровић јуче се видео осмех. Широк и јасан. Иако је извесно да њу нећемо видети на премијери против Грчке. 

- Коначно сам се наспавала – додала је не престајући да се смеје.

Шалу на страну...

- Све иде на боље, у среду сам одрадила један део тренинга са екипом, па се сада више осећам да сам ту са њима, а не само да стојим са стране.

Али, није увек било као јуче.

– Било је ту и дана када сам потонула. Али, кад је луда атмосфера, онда се човек мало и искључи, опусти, па ти буде и лакше. Мени је битно да иде на боље и држим се те позитивне слике. И да има довољно дана да их пристигнем.

Она није навикла на овакву ситуацију. Гледали смо је како „враћа“ раме у лежиште, па улази на терен. Како јој шију браду, а она минут касније улази у још јачи дуел...

- Заређале су се повреде, па ми и тело мало другачије реагује у односу на оно што сам навикла, више не могу ни да га преварим кад је бол питању – причала нам је Петровићева, па открила да већ има „резервни“ план. - Сазвала сам састанак клупе, да и ми будемо спремне и пружимо подршку, најбоље што можемо.

Да ли ће успети да остане на клупи, ако осети да је тим потребна њена помоћ?

- Стварно се надам да нећу недостајати, посебно не против Грчке. И на припремама је неколико играчица показало колико су напредовале и колико могу да помогну. Наш је задатак да им са клупе пренесемо енергију. Уосталом, најбоље слике су увек биле тих са клупе. То је, рецимо, Неца некада била, а сада ће она морати на терен, а ми ћемо да се сликамо – уз осмех се Соња обратила цимерки. – Надам се да ћемо, против Грчке, све имати праву енергију, да ћемо бити права „инјекција лудила“ која ће њима да помогне.

Признајући да никада није ни помислила да ће овако дочекати почетак Европског првенства у Прагу, њеном другом дому, Петровићева је закључила причу:

- И селектор је рекао да не зна колико ћемо Ана и ја моћи и да помогнемо. Мада и пре свега овога, дошли смо до закључка да ће ускоро неко други морати да преузме те улоге. Верујем да ту има ко да помогне и да ће све то да буде у реду, п да нико неће ни размишљати о томе шта је било пре. 

Јовановићева: Само да Гркиње не „преведу“ Соњу

Невена Јовановић је узбуђена, једва лека да такмичење почне.

- Та нервоза пред сам почетак је присутна. Али то је она позитивна трема, она која је добра – причала нам је Невена, па се погледом ка цимерки, Соњи Петровић, додала. - Надам се да Гркиње неће преводити шта је рекла, да не буде да су се припремиле додатно.

Јовановићева је наставила:

- Прва утакмица је увек тешка без обзира ко је противник. Носи додатни терет, али кренули смо на време да се припремамо. Остаје само да све то сутра преточимо на терен, надам се ће бити ОК. Идемо корак по корак. Надам се да ће први бити добар.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.