Почетна / Кошарка / Репрезентација

Јокић причао о свему осим о једном: Нећемо сад о репрезентацији

Да ли ће Никола Јокић играти на Европском првенству у Истанбулу?
ФОТО: Н. Неговановић

Одговор на једно од најважнијих питања кад се говори о саставу репрезентације Србије за континентално такмичење јавност није добила ни када је НБА ас стао пред српске микрофоне и диктафоне. О теми „репрезентација 2017“ није желео да прича:

Да, знам да занима људе, али нећемо о томе сада – рекао је расположени Сомборац и оставио јавност у незнању.

Ни други покушај, кроз питање „да ли ће радити самостално овог лета или са друговима из репрезентације“, није упалио:

Трик питање – насмејао се Јокић у правцу Слободана Шаренца, новинара РТС.

Видећемо, још не знамо.

Дакле, о репрезентацији ништа. О другим стварима је уз осмех говорио. Рецимо, о чињеници да је у конкуренцији за најлепшу асистенцију сезоне у НБА, као и играча који је највише напредовао.

Значи ми то јер људи прате више Денвер. Нисмо имали много победа претходне сезоне, сада смо дошли до 40. Напредујемо и то људи у НБА цене. На неки начин цене и мене. Много више људи долази да гледа Денвер, препознају нас, не само мене већ и саиграче. Популарност Нагетса је постала већа него претходних година.

Упитан да ли је свестан да овом сезоном у НБА представља Србију на начин на који су то радили и раде наши највећи спортисти, Јокић одговара:

Мени је много драго због тога, али се трудим да ме не дотиче превише. Само желим да останем исти какав сам и био. Много пута сам играо у градовима по Америци где је било доста наших људи. Диван је осећај, људи цене шта ја радим и то ми је много лепо.

Наравно, мора бити задовољан сезоном у којој је блистао:

Почео сам мало лошије, завршио боље. Најважније у НБА је да сваку утакмицу играш као да ти је последња. Ако једну одиграш лошије, следећи пут неће бити исто.

Јокић ће пратити и НБА финале:

Волео бих да победи Кливленд, вероватно зато што је Дурент дошао у већ јаки Голден Стејт, а он је можда и најбољи играч у НБА. Међутим, играју и једни и други лепо. Биће уживање гледати то финале.

Никола је гледао и фајнал-фор Евролиге на којем су играли Богдановић, Калинић, Теодосић и Милутинов.

Видео сам да су Калинић и Богдановић одиграли стварно одлично. Посебно је Калинић био сјајан. Наравно, ту је и Жељко Обрадовић који је девети пут освојио титулу првака Европе. Драго ми је због њих и сигуран сам да ће бити сличних ситуација у будућности.

Денвер, Београд или Сомбор – упитан је 22-годишњи момак.

Сомбор. Без дилеме.

Тамо има новог пријатеља:

Дрим кечер је коњ који је нови члан наше породице. Надамо се да ће нам осветлати образ, видећемо колико ће моћи. Али, он је наш љубимац, пријатељ на неки начин, који мене смирује. Успевам тамо да нађем мир, то је мој издувни вентил. И волео бих да траје годинама – дечачким осмехом је поручио Јокић, момак чији одговор ће се још чекати.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MBT
A zasto da igra za Srbiju? Sta mu je ona dala? Dzabe treninge? Ne, vec mama i tata. Dala opremu? Ne, vec mama i tata. Dala mu pare za put do treninga i nazad? Mozda ga drzava svaki dan vozila na trening? Ne, vec mama i tata! Kupila mu Srbija jednu loptu? NE, VEC MAMA I TATA! I sada kad decko zeli da olaksa zivot toj istoj porodici, potpisivanjem vrhunskog ugovora, vi mu zamerate! Svi bi da se ovajde o tudj uspeh! Nema vise one drzave i one reprezentacije, druga su sad vremena dosla. Sad djilkosi (ali oni najgori) upravljaju svakom porom naseg drustva i cine sve, da sve prave vrednosti ucine bezvrednim, pa tako i sportske reprezentacije, koje su nekad bile ponos ove zemlje. Ljudi, shvatite da ova zemlja njemu nije dala ama bas nista, jos mu je na svakom koraku "gledala" da odmogne. Otud neodlucni stav. Kao sto i zna da ako odbije da igra, da ce ga svi mediji i javnost odmah proglasiti izdajnikom No.1. Samo kad su nam rukovodeci organi patriote i domoljubi. Sve lektor do kolektora.
aggressor
Srbiju se predstavlja igrama u reprezentaciji, ne u klubu!
THE COMSAT ANGELS
Neće sa tobom Srbija izgubiti mnogo.Više bih volio da Bobi igra.Ti ćeš postati odličan košarkaš,i sada si vrlo dobar.Ali reprezentativni dres je svetinja.Koliko voliš Srbiju neznam ali i bez tebe ćemo biti jaki.Imamo stvarno jaku reprezentaciju.Ako možeš igraj a ako ne želiš reci i da te prekriže da daljnje akcije reprezentacije.Realno svi košarkaši koji igraju u SAD imaju istu priču.Nisu igrali ni Radmanović,Jarić,Miličić,Vardu nisu ni zvali,Pavlović nije htio kao ni Rakočević a danas je u savezu.Koja sramota.Mirotić prima orden Svetog Save a nije mogo da igra za Srbiju jer je tada u savezu bio glavni crnogorac sin ratnog i poratnog zlo... jova kapičića.Dragan Kapičić nije dozvolio Mirotiću da igra za Srbiju kao i veliki Srbi Vučević i Peković.Jokiću neznam da li imaš crnogorske korjene ,a ako imaš igraj za crnu goru.Oprostiće ti crnogorci što si osvojio medalju sa Srbijom.Ti ,Mirotić,Pavlović,Rakočević,Peković,M.Bjelicauhvatite se pod ruku i OJHA.Srbija je Tamo Daleko.
Coa
A šta ima da odgovara kada se već sve zna? Zašto više smarati dečka?
dskl
Neces da odgovoris? Necu ni da citam ostatak.
Marko
ako ga bas briga sto ti neces nastavak da citas!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.