Почетна / Кошарка / Репрезентација

Стефановић: За нас Србе у САД дрес Орлова ствара јак осећај поноса

Љубиша Стефановић и Драган Скоко, некадашњи играчи Звезде, најпознатији родитељи полазника кампа КСС у Денверу
ФОТО: КСС

Камп КСС за 20 играча са српским пасошем који играју и студирају на америчким универзитетима успешно је одржан у Денверу.

Двојица кошаркашки најпознатијих родитеља Љубиша Стефановић (син Саша), играч Црвене звезде из осамдесетих година прошлог века из времена Ранка Жеравице и Драган Скоко (син Себастијан), Панчевац, некадашњи јуниор црвено-белих, неколико дана пратили су камп.

Стефановић: Камп је био добро организован, а тренери из Србије пружили су момцима максималну пажњу. Сви родитељи ових момака требало би да знају да су њихови синови имали сјајне услове за рад и напредак.

Скоко: Квалитет организације и труд тренера су импресивни. Не могу ни да замислим колико је рада требало да се сви ови момци нађу, контактирају, да се организује пут, обезбеде услови…  Што се тиче рада, умеће наших тренера је већ деценијама на светском врху. Успео сам да видим неколико тренинга и сваки минут је био испланиран. Захтевало се доста од играча, али им се јако пуно и дало. Очигледно је колико је све ово значило играчима. Већина се није познавала, али су се брзо спријатељили и помагали један другом иако су конкуренти за улазак у једну од селекција.

Шта је најбитнија порука коју је камп послао српским играчима у Америци?

Стефановић: Играчи и тренери су створили пријатељства која ће трајати цео живот. Порука српским играчима у САД је да их КСС није заборавио.

Скоко: КСС је дао до знања да су то српска деца и да је Србија њихова отаџбина. Овим невероватним трудом КСС је доказао људима у овдашњим кошаркашким круговима, да наши момци имају подршку Савеза и да је Србија спремна да нађе и подржи српске играче широм света. Професионалним и педагошким радом са играчима, тренери и управа кампа су дали пример овим момцима како да се односе према послу и према људима.

Какав је осећај када видите сина у српском дресу након толико година живота ван Србије?

Стефановић: За породицу и мене је био фантастичан осећај да гледамо Сашу у опреми Србије. За нас, Србе у САД, тај дрес ствара јак осећај поноса.

Скоко: Иако сам у Америци више од пола живота, поносан сам на корене и немам никаквих проблема да тај понос покажем свима око мене. Моја деца су тај понос не само прихватила, већ га носе у срцима. То што је Себастијан добио прилику да обуче дрес Србије и потенцијално уради нешто позитивно за Србију, мени и њему је довољно да нам осмех дуго сија на лицу.

Шта вам је ваш син рекао о кампу?

Стефановић: Саша је веома узбуђен што је добио прилику и нада се да ће имати шансу и да се такмичи у српском дресу.

Скоко: Себастијан је дошао на камп са пуно радости, наде, али и стрепње. Био је најмлађи, не зна добро српски и никада није био у таквој ситуацији. Нисам се секирао, јер сам упознат са квалитетом људи у КСС. Људи који су део српске кошаркашке фамилије и традиције разумеју колико је јака та веза. Себастијан је захвалан на свему што је научио: обавезе на позицији плејмејкера и још много тога, али и што је стекао 25 нових пријатеља. Себастијанов респект за нашу школу кошарке је још јачи него што је био, он има осећај припадности српском роду.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Od svih igrača koji su bili pozvani najveći talenat je Skoko.Vjerujem uz dobrog trenera da bi bio jedan od najboljih bekova Evrope.Sada ga već treba brusiti.I ovo je dobra vijest i za naše klubove da dovedu nekoga od ovih igrača na probu.Ja sam prezadovoljan da bar jedan iz ove ekipe bude super igrač.Samo najmlađi mogu napredovati a ovi koji imaju 23 teško da će neko na njih obratiti pažnju.Mislim da smo riješili pitanje pleja za dugi niz godina sa Skokom i Penom.Ovdje ima dva igrača od 213 i to je dobro jer baš i nemamo nešto previše visokih igrača.Ja ne sumnjam da ćemo uvjek biti u vrhu.Ovo je ozbiljna proba potencijala naših igrača u SAD.Mada ih ima još u mlađim kategorijama dosta.Bar koji imaju Srpske korijene.Kada bi se od ovih igrača mogla napraviti jedna Vojvodina to bi bio Evropski BUM.Ko zna možda neko i uloži novac.Miško je dobar primjer kako je on sastavio ekipu i uložio novac.Možda neko i krene u avanturu.
Vlado
Vratiti plavi dres i dovesti Najki ili Adidas.
Vlado
Ti gledaj hrvate i albance, Srbi su plavi.
ljbhšoh
ttebaju nam skobalj i uvalin
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.