Почетна / Кошарка / Репрезентација

Прва и велика победа Србије на СП: Савладан Јапан, олимпијски вицешампион (ВИДЕО)

У трећем колу Србија ће у недељу од 10 часова по средњоевропском времену играти против домаћина Аустралије
ФОТО: ЕПА/Џејмс Горли

Женска репрезентација Србије после пораза од Канаде, забележила је прву победу на Светском првенству у Сиднеју пошто је у другом колу групе Б била боља од олимпијског вицешампиона Јапана 69:64 (24:9, 14:25, 16:12, 15:18).

Србија је повела од почетка и прву деоницу завршила уз предност 24:9. Екипа Јапана је у завршници друге четвртине успела да се примакне на три поена заостатка, 30:33, али је српски тим успео да одбије тај налет и тројком Чађо оде на полувреме са четири поена предности.

Друго полувреме почело је тројком Ногић, која је уз Рацу и Кристину Топузовић предводила Србију до нове предности и од 11 поена, колико је било у последњој деоници - 65:54, што је било довољно за прву победу на Светском првенству.

Српски тим предводиле су Јована Ногић са 13 поена и девет скокова и Ивон Андерсон са 12 поена и осам асистенција. Ивана Раца победи је допринела са 11 поена и седам скокова, а Тина Крајишник са 10 поена и шест асистенција.

У екипи Јапана најефикаснија са 15 поена била је Маки Такада. Саори Мијазаки постигла је 11 поена уз шест асистенција, а Химавари Акахо 10 поена уз седам скокова.

 

После два кола обе екипе имају по победу и пораз.

У трећем колу Србија ће у недељу од 10 часова по средњоевропском времену играти против домаћина Аустралије, а Јапан ће од 12.30 играти против Канаде.

Standings provided by SofaScore

 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joco
Biće zanimljivo.Kanada pobedila i Francusku.Dobro bi bilo nekako izbeći četvrto mesto i izbeći SAD u četvrtfinalu.Prema onome što sam video imamo lepu budućnost a tu još dodati Crvendakić.A da kad bi još pronašli nekog višeg i jačeg centra....Devojke samo napred.
Brrrr!
Koja grupa!
Peki
Bravo devojke i Marina CARICE.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.