Почетна / Кошарка / Репрезентација

Србија без решења за Дончића: Орлови после продужетка изгубили у Стожицама

Лука Дончић убацио је чак 34 поена против Србије
ФОТО: КСС

Кошаркаши Србије поражени су у Љубљани од Словеније са 97:92 (17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6) после продужетка у првој припремној утакмици за квалификације за Светско првенство и Европски шампионат.

У препуној дворани „Стожице” виђен је прави такмичарски меч, који су добрим делом поквариле домаће судије са неколико спорних одлука, а у центру пажње био је дуел НБА звезда Луке Дончића и Николе Јокића.

На крају Дончић се радовао победи, а меч је завршио 34 поена, шест скокова и девет асистенција, а испратили су га Клемен Препелич и Мајкл Тоби са 16 поена.

У нашем тиму најбољи је био Никола Јокић са 26 поена, 12 скокова и шест асистенција забележио је двоструки МВП НБА лиге. Уз њега истакао се и Василије Мицић који је „уписао“ 17 поена, осам асистенција и пет скокова.

Добре роле имали су Никола Калинић са 12, односно Дејан Давидовац и Душан Ристић са по девет поена.

Меч ће дуго памтити Немања Недовић, који је шутрао 1-13, тројке 0-8 и меч завршио са само три поена.

У неизвесном мечу у Стожицама, пред око 12.000 навијача, ниједна од екипа није имала више од пет поена предности и све је решено после додатних пет минута у којем се боље снашла домаћа екипа.

Србија је у последњи минут регуларног дела утакмице ушла са поеном предности после поена Мицића, на другој страни је узвратио Дончић са линије за слободна бацања након чега је фаулиран Јокић али је МВП НБА лиге погодио само једно слободно бацање - 86:86.

Кренула је Словенија, односно Дончић у последњи напад, али га није искористио па је меч отишао у продужетак.

У додатних пет минута играло се кош за кош. Јокић је донео Србији 92:91, уследили су промашаји на обе стране, да би Чанчар тројком 50 секунди пре краја одлепио Словенију на 94:92. Потом је Маринковић два пута промашио за три, фаулиран је Мурић који је једном погодио за 95:92, али је Дончић украо лопту и фаулиран је 6,6 секунди пре краја. Фаулиран је Препелич, два пута погодио и решио меч у корист Словеније.

Утакмици у Стожицама присуствовао је и српски тенисер Новак Ђоковић.

Кошаркаши Србије из Љубљане путују у Хамбург, где их очекује учешће на турниру „Суперкуп” и мечеви против Италије у петак, односно у суботу против Немачке или Чешке.

Потом следе два меча квалификација за Светско првенство, прво против Грчке у Београду 25. августа, а затим и гостовање Турској три дана касније.

Шампионат Европе почиње 1. септембра.

Србија је у Д групи у Прагу, а ривали су Израел, Холандија, Финска, Пољска и Чешка.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.