Репрезентација Србије данас почиње припреме за мечеве другог круга квалификација за Светско првенство против Грчке (25. августа) и Турске (28. августа) и Европско првенство почети 1. августа.
Светислав Пешић је као базу за прву фазу припрема одабрао Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Издвојен од градске вреве и „строго контролисан” по мишљењу селектора идеалан је за део рада у ком ће неки играчи први пут на терену бити заједно.
С обзиром да је и пласман фудбалера на Мондијал у Катару у једном тренутку изгледао као немогућа мисија, можда је приликом избора Пешић имао на уму да узме пелцер од Драгана Стојковића и пласира се на Светско првенство 2023. иако се то сада чини прилично далеко. Питање је само ко ће преузети улогу човека одлуке коју је у Португалији имао Александар Митровић.
Пре поласка у сремску равницу свако од играча, чланова стручног штаба и логистичке подршке ће бити антигенски тестиран како би се избегле евентуалне здравствене компликације.
Неки од кандидата за државни тим већ неколико дана су тренирали како би спремно дочекали колективне тренинге. Уколико не буде непредвиђених околности селектор ће већ од данас моћи да рачуна на све изабранике осим Николе Јокића, Алексеја Покушевског и Николе Јовића који због НБА правила о осигурању имају ограничење на 30 дана рада са државним тимом.
Надамо се да током припрема неће бити ни здравствених препрека које би омеле план рада, у коме реално има значајно мање простора за тренинге него што је то био случај пре две деценије кад смо последњи пут освојили златну медаљу.
До меча са Црном Гором 13. августа у Београду репрезентативци Србије ће комбиновати рад на тактици и кондицији. Потом следи пут у Љубљану где играју против Словеније 17. августа. Из Дежеле директно путују у Хамбург где два дана касније на Суперкупу играмо са Италијом, потом и са победником меча Немачка – Чешка.
Први такмичарски меч, у квалификацијама за СП плави ће играти у Београдској Арени 25. августа против Грчке, три дана касније у истанбулској дворани Синан Ердем гостују Турцима.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.