Почетна / Кошарка / Репрезентација

Рађа: НБА воркаути су с....

Легенда Југопластике истиче да су за играче корисније припреме са репрезентацијом него индивидуални тренинзи у САД
ФОТО: ЕПА / С. Суки

Данко Бранковић и Карло Матковић нису дошли на припреме репрезентације Хрватске због воркаута у НБА клубовима. За драфт се спрема и наш Никола Јовић, па је мало вероватно да ће бити у комбинацији за мечеве са Летонијом и Белгијом.

Дино Рађа, кошаркашка легенда, тренутно потпредседник ХКС као и увек без длаке на језику је рекао мишљење о припремним тренинзима у НБА.

- Пазим на речи кад причам шта о томе мислим... Ма, ти НБА воркаути су једно обично срање! Тамо се све ради један на нула, а шта ти можеш направити један на нула, кад то нема везе с кошарком пет на пет, то су два различита спорта. Свима њима би пуно више користило да су дошли овде, да су тренирали у репрезентацији, јер тамо неће направити ништа, осим што ће се малтретирати на путовањима. Ако њих двојица мисле да су спремни за НБА лигу, а не могу доминирати нити овде, онда смо у раскораку. Проблем је и што не размишљају својом главом, него их воде менаџери. Обојица још нису спремни за НБА, обојица би имали пуно више користи да су овде и да у сударима на тренингу против Зупца, Хезоње или Богдановића виде шта је то НБА.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera Coyote
Sve bi to bilo lepo ,da Rađa nije licemerna,jer taj isti Rađa je od 1996 eskivirao igranje za reprezentaciju Hrvatske pravdajući to umorom i bolom u kolenima,a sada sa pozicije predsednika KSH ,priča sasvim drugu priču.
Lemi
Kako je lepo kada covek shvati da je njegovo vreme proslo, pa ne kalja ono za sta se ranije puno mucio.
@nemam pojma
Naravno da poredim jer su Amerikanci sa koledz igracima derali i Jugoslaviju i SSSR, a NBA je jos nekoliko nivoa iznad koledza bio tad. I ko ti je rekao da je predsednik saveza? Lepo sam ti cak i napisao da se taj ''strucni'' savet pita tamo za sve, da jesi proveo u Hrvatskoj makar jedan dan to bi znao. Pozz druze, uzivaj u svojim zabludama.
nemam pojma
Pročitaj roster Cibone, spisak kandidata za reprezentaciju Hrvatske. Videćeš da u oba postoji "neki" Nakić, a koji nije Ivin sin. A savez u Hrvatskoj vodi Stojko Vranković a ne Rađa. A Cibonu već godinama hercegovački lobi, koji sam lično upoznao na utakmici Laško - Cibona, gde je jedini kulturan bio Prkačin, dubrovčanin. Zar ne primećujete da većina igrača dolazi iz Širokog. Raspravljaš sa nekim, ko je proveo u Hrvatskoj skoro celu prošlu godinu. Poredite zatim nekadašnje višemesečne pripreme igrača SFRJ sa letnjom ligom NBA.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.