Почетна / Кошарка / Репрезентација

Пешић: Победили смо борбом, етиком, карактером (ВИДЕО)

Селектор истакао да је поносан на момке које је „упознао” пре неколико дана
ФОТО: М.Рашић

Светислав Пешић, селектор репрезентације Србије није крио да је био изузетно задовољан комплетним догађајем.
- Видели смо једну утакмицу са јаким интензитетом, великом борбом. Летонија је играла изванредну кошарку, посебно у нападу али и у одбрани. Играју заједно и честитам им. Други тим којем честитам је наш. На приступу и вери у победу. За мене је то најважније. Тимска хемија, тимски дух... У развоју овог новог пројекта за веома важно такмичење то је најбитније. Ово је почетак олимпијског циклуса. Срећни смо не само што смо победили, већ како смо то учинили. Борбом, етиком, карактером који смо показали посебно у трећој четвртини. Да верујемо у победу.
Није крио понос ни у даљем обраћању искусни стручњак. Није ни требало да крије.
- Највећи квалитет је веровање да можемо да победимо. Ми који смо били играчи, а после постали тренери, знамо колико је тешко играти против екипе која има апсолутно свој дан. Мада смо знали да су то нападачи међу најбољима у Европи. Али, пошто ми мислимо да смо и даље најбољи на свету, па то морамо да доказујемо, успеју да нас изненаде. Летонија је веома талентована, али много важније од анализе нашег противника је то колико је тешко вратити се у игру неколико пута, пронаћи нову снагу. У трећој четвртини смо играли одбрану на ивици феноменалног, а они су били и даље у игри. Извући овакву утакмицу на крају...
Није заборавио Пешић ни навијаче:
- Тада је и публика помогла, дигла се, почела да навија и то повећава морал екипе. Волео бих да тако буде и у следећим утакмицама, да верујемо још више овим момцима. По вама, ми немамо најбоље играче овде. Не слажем се са вама. Али, чак и да је тако, хајде да их направимо најбољима. Они стварно заслужују максималну подршку. Морамо више да им верујемо.
 

 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
I srecom majstore.
Luka Miličić
- Čime se ponosiš čoveče? Pobedili smo jednu Letoniju kod kuće NEZASLUŽENO. Idi u penziju , molim te, ne brukaj se posle odlične trenerske karijere.
THE COMSAT ANGELS
Treba cestitati i Pesicu i igracima.Koja bi ovo bila nasa selekcija bez najboljih igraca.Drago mi je za Kuridzu jer je kvalitetan igrac.Tesko je za 4 dana nesto veliko napraviti.BRAVO

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.