Почетна / Кошарка / Репрезентација

Мирослав Пашајлић, МВП Европског првенства у Паризу: Моја будућност је у баскету!

- За мене лично, ово је било много лепо и велико искуство – почео је причу Пашајлић
ФОТО: М. Рашић

По годинама није најмлађи. Али, по искуству јесте. Уосталом, дебитант је у репрезентацији. Можда му је зато припала „дужност“ да се „стара“ о победничком пехару.

Трофеј који је доказ да сте најбољи на Европском првенству, из авиона је изнео Мирослав Пашајлић. Донео га до Куће кошарке, а онда поносно показивао.

А можда је пехар био у његовим рукама јер је био најзаслужнији за његово освајање. Иако дебитант у националном тиму, био је МВП Европског првенства у Паризу...

Како год, убитачни шутер је имао много разлога да буде поносан. И ниједан разлог да понос и задовољство крије.

- За мене лично, ово је било много лепо и велико искуство – почео је причу Пашајлић.

Пре свега...

- Моји саиграчи већ знају како је играти за репрезентацију и они су ми много помогли да победим ту почетну малу трему, тај притисак. И да што пре уђем у ту моју игру. По којој сам препознатљив.

Уз речи захалности Кошаркашком савезу Србије који им је омогућио одлазак у Париз, Пашајлић је наставио причу:

- Стварно све похвале за организаторе. Иако се кратко бавим баскетом, била је то манифестација коју до сада нисам виђао. Стварно је цео тај комплекс око Ајфеловог торња, изгледао прелепо. Било је прелепо за играти.

Сам је рекао да је нов у баскету три на три, како гледа на своју будућност у том спорту, питали смо Пајшајлића:

- Дефинитивно је моја будућност у баскету. Од ове сезоне сам се  окренуо игри три на три, можда ћу још једну сезону одиграти кошарку, а онда ћу се дефинитивно пребацити на баскет.

Зашто, питамо... С обзиром да је од свих у репрезентацији најдуже професионално играо кошарку.

- Баскет је другачије. Ту сам одлучујеш шта радиш на терену у ком тренутку. Имаш више простора да покажеш више простора да покажеш таленат који имаш. Мени се то, искрено, свиђа. Није сад да сам имао проблем са тренерима. Једноставно, много више волим кад могу сам у тренутку да одлучим шта морам да урадим – поручио је Пашајлић.

Њега ћемо у наставку сезоне гледати у дресу Хелиоса из Домжала. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.